De Vegetarische Slager opent pop-up broodjeszaak Vleesch Centraal

De Vegetarische Slager opent pop-up broodjeszaak Vleesch Centraal

Om de overstap naar plantaardig eten te vergemakkelijken, opent De Vegetarische Slager op 27 maart Vleesch Centraal. De pop-up broodjeszaak zal zes weken lang dagelijks te bezoeken zijn tussen 11:00 en 19:00 uur in de stationshal van Rotterdam Centraal. Op het menu staan vlezige lunchklassiekers to go, zoals verse broodjes, salades en snacks. De gerechten zijn gemaakt met het nieuwe vleesch: plantaardig vleesch met de beleving van dierlijk vlees. Daarmee is het een van de weinige to go-locaties in Nederland met een menu waarin plantaardig vleesch centraal staat.

Overstappen zonder af te hoeven stappen van vleesfavorieten

Michel Bröker, Operator Marketing Manager Food Service bij De Vegetarische Slager: “De pop-up speelt in op de groeiende vraag van consumenten en chefs naar vegetarische opties op menukaarten. Het vegetarische aanbod groeit in Food Service. Daar spelen we op in, maar wel op onze eigen manier. Zoals de naam al voorspelt, zetten we als een van de weinige to go locaties plantaardig vleesch centraal. Daarmee richten we ons op de vleesliefhebbers: we willen ze laten beleven dat ze qua smaakbeleving en keuzemogelijkheid niets hoeven te laten schieten, ook niet onderweg. Op het menu staan gerechten gebaseerd op een topselectie aan producten, zoals brioche sandwiches met vegan Kipstuckjes, bowls met vegan Gehacktballetjes en bekende bladerdeegsnacks als het vegan Satébroodje."

Een missiegedreven stap

De opening van Vleesch Centraal is een missiegedreven stap. Een ruim aanbod aan vegetarische vleesfavorieten is niet alleen goed nieuws voor vleesliefhebbers; door van dierlijke kip over te stappen naar vegan Kipstuckjes besparen consumenten bijvoorbeeld per portie 70 procent van de broeikasgassen, 53 procent land en kippen. Michel Bröker: “We hopen uiteindelijk dat deze pop-up een verandering teweeg kan brengen in de Food Service cultuur in Nederland. Dierlijk vlees van het menu halen hoeft niet te betekenen dat je vleesgerechten op moet geven. Tegen chefs en vleesliefhebbers willen we dus zeggen: doe mee met onze plantaardige Voedselrevolutie”

www.devegetarischeslager.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.