DekaMarkt bestaat 70 jaar

DekaMarkt bestaat 70 jaar

06-06-2019 11:27:00 | Door: David de Jong | hits: 3551 | Tags:

DekaMarkt bestaat dit jaar 70 jaar. Als aftrap van de jubileumfestiviteiten verscheen het boek 70 jaar zelfbediening: van Kijkgrijp naar DekaMarkt. Het geeft de historie van 70 jaar DekaMarkt weer. Verhalen van medewerkers worden afgewisseld met foto’s uit de geschiedenis van DekaMarkt. De familie Kat, oprichters van DekaMarkt, nam als eerste het boek in ontvangst. Bij de uitreiking waren enkele supermarktmanagers aanwezig, die gezamenlijk geschiedenis schrijven voor meer dan een verdubbeling van 70 jaar DekaMarkt. Zij kregen, net als alle andere medewerkers van DekaMarkt, ook een exemplaar van het jubileumboek cadeau.

In 1941 opende Dirk Kat de eerste kruidenierszaak in Velsen-Noord. Helaas werd de winkel in 1944 gesloopt door de bezetters. De eerste zelfbedieningswinkel van Dirk Kat, genaamd Kijkgrijp, opende in 1949. Die naam werd in de jaren vijftig zo invloedrijk, dat het een synoniem werd voor de zelfbedieningswinkels. Kijkgrijp IJmuiden werd in 1955 geopend, dit was de eerste echte supermarkt van Nederland. De winkel verkocht naast kruidenierswaren ook brood, vlees, groente en fruit, huishoudelijke artikelen en textielproducten. Dirk Kat besloot in 1960 om een eigen slagerij in te richten en de inkoop van het vlees zelf te gaan regelen. Dit gebeurt tot op de dag van vandaag nog steeds. De naam DekaMarkt is sinds 1969 in gebruik in de Zaanstreek en sinds 1986 voor alle winkels die oorspronkelijk Kijkgrijp heetten. In 1999 vierde DekaMarkt het 50-jarig jubileum en opende in datzelfde jaar in Beverwijk de grootste DekaMarkt met een oppervlakte van 3500 vierkante meter.

DekaMarkt is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. De formule is geworteld in de regio’s waar de 81 winkels zich bevinden. Dit is vooral in Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Flevoland het geval. Tijdens het jubileumjaar organiseert DekaMarkt voor haar klanten verschillende acties. Sinds 2008 is DekaMarkt onderdeel van dezelfde retailgroep als Dirk van den Broek, Detailresult Groep.

www.dekamarkt.nl
www.detailresult.nl

 

 Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.