Marketing Report
Dept ontwikkelt website voor ProRail

Dept ontwikkelt website voor ProRail

Dept heeft de eerder aangekondigde website voor ProRail opgeleverd. Dit is een gevolg van de aanstelling van Dept in oktober 2020 als mediapartner voor een periode van minimaal twee jaar.

De website die Dept heeft ontwikkeld moet beter inzichtelijk maken waar ProRail aan werkt. De komende jaren is ProRail bezig met het verder vernieuwen van het spoor en stations. De website is proactiever en beeldender gemaakt om beter te communiceren met buren en reizigers. De vraag what’s in it for me? wordt beter beantwoord en er worden verbanden gelegd tussen de kleinere, alledaagse werkzaamheden en de plannen voor het Nederlandse spoor in de toekomst. Het website-design biedt meer ruimte voor beeld- en video content, infographics en animaties, die reizigers op een leuke en overzichtelijke manier informeren. 

Bij het ontwikkelen van de website is veel aandacht besteed aan digitale toegankelijkheid en uitgebreide mogelijkheden voor de eindgebruiker om te kunnen zoeken naar informatie. Jasper de Kinkelder, contentmanager bij ProRail: “Omdat we een maatschappelijke functie vervullen, willen we dat onze informatievoorziening voor iedereen toegankelijk is. Daarom hebben we bij de ontwikkeling van de website extra aandacht aan dat aspect gegeven. Daarbij hebben we vaker wél dan niet gekozen voor de doelgroep die het lastiger vindt om online zijn weg te vinden. Ook hebben we ons gefocust op de primaire doelstelling van een website van een organisatie als ProRail; open en eerlijke communicatie en aantrekkelijke informatie die makkelijk te vinden is.”

Dept won in maart 2020 de aanbesteding van ProRail als techpartner bij de website ontwikkeling. De focus voor Dept als mediapartner ligt  op offline- en online media-inkoop en campagnestrategie voor zowel corporate als arbeidsmarktcommunicatie. Wybe Boltje, accountmanager bij Dept: “Deze samenwerking is echt Dept op z’n best; we brengen meerdere disciplines bij elkaar en bieden zo een efficiënte oplossing. Geweldig om ProRail de komende jaren op deze manier te kunnen helpen.”

www.deptagency.com
www.prorail.nl


 

Abonneer je op onze nieuwsbrief