Marketing Report
Dept verkrijgt titel gecertificeerde B Corporation

Dept verkrijgt titel gecertificeerde B Corporation

Dept mag zich voortaan een gecertificeerde B Corporation noemen. Dat staat voor Benefit Corporation en is bedoeld voor bedrijven die zich aantoonbaar inzetten voor een betere wereld. Denk aan een gezonde bedrijfsvoering voor werknemers, klanten, maatschappij en milieu

Dimi Albers, CEO van Dept: “Met het behalen van de B Corp-status, willen we bovendien anderen inspireren en stimuleren om digitale technologieën in te zetten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken – van klimaatverandering tot ongelijkheid. Zowel onze klanten als onze partners en de agency wereld in zijn geheel. Iets wat begon als suggestie van een paar Depsters, veranderde in een jaar lang proces voor een team van 40 collega’s. We hebben flink wat veranderingen moeten maken om in aanmerking te komen voor de certificering – het B Corp-proces valt niet te onderschatten. Het is net zo rigoureus als een financiële audit en volledige transparantie is van essentieel belang. Valsspelen is geen optie.”

B Corp beoordeelt bedrijven aan de hand van een aantal categorieën, waaronder duurzaamheid, energieverbruik, diversiteit en werkomstandigheden. Dept verzamelde informatie vanuit de gehele organisatie en zetten vervolgens de veranderingen en verbeteringen uiteen die het moest doorvoeren. Daar vanuit creëerde het B Corp-team de Dept Impact Strategy en werd het certificeringsproces volbracht. 

Dimi Albers: “We streefden de B Corp-certificering niet alleen na voor onze mensen, maar ook voor onze klanten. We werken met impactvolle merken en non-profits die zich inzetten voor belangrijke zaken, waaronder Patagonia, de Verenigde Naties, Fier, IFAW en Justdiggit. In iedere industrie kiezen consumenten steeds vaker voor duurzame en sociaal betrokken bedrijven. B Corp voorzag ons van een onafhankelijke auditor en een kader om onze impact te beoordelen, verbeteren en om te garanderen dat we verantwoording afleggen aan de merken waar we mee samenwerken. Gecertificeerd worden is niet ons einddoel. Om in aanmerking te komen voor de certificering moesten we minimaal 80 punten behalen voor de B Impact Assessment en wij scoorden daar 10 procent boven. Een score om trots op te zijn, maar er is genoeg ruimte voor verbetering.

We blijven manieren vinden om onze positieve impact te vergroten. Daarom zijn we als splinternieuwe B Corp volgend jaar gefocust op de volgende initiatieven: 

- Het klimaat beschermen: we zijn momenteel CO2-neutraal en we willen tegen het einde van 2023 CO2-negatief zijn

- Verantwoorde productie en consumptie stimuleren door het werk dat we doen voor onze klanten: in 2023 omvatten projecten met een positieve impact op het milieu of de maatschappij 15 procent van onze totale omzet. In 2020 kwam bijna 9 procent van onze omzet vanuit impact-projecten, waaronder de COVID-19 tracker-app van de Ierse Health Service Executive (HSE), het platform van modemerk hessnatur, Honigs virtuele liefdadigheidsevent Live Eet en de digitale marktplaats van Justdiggit die donoren en Afrikaanse boeren aan elkaar linkt.

- Dept wil een diverse en inclusieve organisatie zijn: in 2023 is ons personeelsbestand een nauwkeurige weerspiegeling van de maatschappij en is 40 procent van onze managers vrouw of non-binair. Als onderdeel van onze DE&I (Diversity, Equality & Inclusion) introduceerden we in 2021 wereldwijd twee nieuwe initiatieven: faceless recruitment en verbetering van het medewerkerstevredenheidsonderzoek door meer demografische informatie toe te voegen. Ook herzien we ons beloningsbeleid om de gender pay gap te verminderen en lanceerden we een diversiteitskalender.”

www.deptagency.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.