Dept werkt aan website en multimediatour Mauritshuis

Dept werkt aan website en multimediatour Mauritshuis

09-02-2021 15:59:26 | Door: Saskia van Weert | hits: 1019 | Tags:

Het Mauritshuis, waar meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel en Het puttertje van Fabritius zich bevinden, start het voorjaar van 2021 goed met de livegang van een andere website en een opgefriste multimediatour. Dept ondersteunde het museum uit Den Haag bij strategie, technologie en digital marketing.

Met de veranderingen wil Mauritshuis de wereldberoemde collectie van kunstwerken in een ander perspectief plaatsen en de interesse van andere doelgroepen wekken. Het websiteontwerp maakt de digitale ervaring gebruiksvriendelijker en interessanter. De fysieke ervaring is ook naar een hoger niveau getild met de verbetering van de multimediatour, die bezoekers door het museum begeleidt op een interactieve manier.

Mauritshuis en Dept optimaliseerden de digital marketing aspecten en ontwikkelden contentconcepten om de bijkomende doelgroepen, waaronder jongeren, te bereiken en enthousiasmeren voor een museumbezoek.

Sandra Verdel, projectmanager Digital Engagement bij Mauritshuis: “Met de website en multimediatour willen we het Mauritshuis positioneren als een laagdrempelig, toegankelijk museum, waar je persoonlijk geraakt wordt door een collectie die je ooit in je leven gezien móet hebben. Dit willen we doen door zelf meer verhalen te vertellen, maar juist ook door anderen aan het woord te laten over onze collectie. Bovendien vormt de site de uitvalsbasis voor onze nieuwe digitale programmering. We zijn enorm blij dat Dept ons bij alle facetten, zowel creativiteit als data en technologie, bijstaat.”

Lucas Nutbey, digitaal strateeg bij Dept: “Het design laat de website echt tot leven komen. Met animaties en interacties slepen we gebruikers mee in de wereld van kunst. De huisstijl, die een aantal jaar terug door Studio Dumbar (part of Dept) is gecreëerd, hebben we als basis gehouden en gecombineerd met de coole features en technologische mogelijkheden van deze tijd.” 

De site gaat in de loop van het voorjaar live.

www.deptagency.com
ww.mauritshuis.nl

 Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.