Marketing Report
Dirk kiest Natwerk als creatief bureau nieuws

Dirk kiest Natwerk als creatief bureau

Natwerk is voortaan het vaste creatieve bureau van Dirk van den Broek. De afgelopen jaren was Total Design het creatieve bureau van Dirk. Het gaat om de online, radio en outdoor uitingen Media Maatschap blijft het mediabureau van Dirk.

Doorgaan op ingeslagen weg

De bedoeling is dat Natwerk doorgaat op de ingeslagen weg van de positionering van Dirk van den Broek als sympathiek, verrassend en spraakmakend merk. Dirk wil groeien met jaarlijks 10 tot 15 te openen winkels. Na de succesvolle samenwerking op een aantal losse arbeidsmarktcampagnes, wordt het Amsterdamse bureau nu de vaste creatieve partner voor de supermarktketen.

Dirk staat al jaren bekend als een verrassend, sympathiek en spraakmakend merk. Natwerk zal zich hard maken om dit vanaf nu op een geheel eigen wijze vorm te geven. Hiermee ondersteunt het bureau ook de forse groeiambities die Dirk van den Broek heeft. 

Begin 2022 werd bekend dat Dirk en Dekamarkt die samen deel uitmaken van Detailresult Groep verder gaan als zelfstandige bedrijven.

Marcel Huizing, algemeen directeur van Dirk van den Broek: "Natwerk is echt creatief, denkt buiten de gebaande paden en pakt zaken, net als wij bij Dirk, nét even anders aan. Dat past dus perfect. Zeker in tijden waarin we moeten laten zien dat mensen op Dirk kunnen rekenen en we boodschappen voor iedereen betaalbaar willen houden."

Gestopt met tv-reclames

De start van de samenwerking met Natwerk volgt kort op de bekendmaking dat Dirk is gestopt met televisiereclames. Sinds 1 juni 2022 is de discountformule niet meer op televisie terug te vinden. De reden daarvoor is dat Dirk in deze tijd alles op alles wil zetten om boodschappen voor iedereen betaalbaar te houden. Daar passen grote budgetten voor televisiereclames en zendtijd op dit moment niet bij. Daarom zoekt Dirk juist naar creatieve en verrassende campagnes die op een andere manier zichtbaarheid creëren.

Reinier Steures, CEO van Natwerk: "We begrijpen goed wat we aan het doen zijn en waarom we anders zijn dan andere reclamebureaus. Met ons team zijn wij in staat om de juiste strategie te vinden om de campagnes op verrassende en spraakmakende manieren in te steken. Daar zie ik ook een enorme match met Dirk. Een merk dat zich altijd anders dan anderen heeft geprofileerd en het aandurft ongewone keuzes te maken. Ik kijk er dan ook enorm naar uit nauw samen te werken met dit iconische merk."

www.dirk.nl

Natwerk is een niet normaal effectief reclamebureau dat marktstrategieën levert en door vertaalt naar spraakmakende oplossingen. Wij beïnvloeden daarmee de kern van het probleem. Op basis van een gerichte oplossing voor dat probleem, bieden we een oplossing waar de doelgroep niet over uitgepraat raakt. Niet normaal zijn, daar zetten we mensen die normaal uit staan voor reclame weer mee aan. Denk aan producten, activaties, slimme tools en communicatieconcepten waar de consument wél op zit te wachten. Niet normaal effectief noemen we dat, op zowel brand- als salesniveau.

www.natwerk.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.