Documentaire over 100-jarig bestaan Jumbo op Videoland: 100 jaar familie

Documentaire over 100-jarig bestaan Jumbo op Videoland: 100 jaar familie

Jumbo heeft een documentaire laten maken over zijn 100 jarig bestaan. Onder de titel Jumbo 100 jaar familie. Elke dag beter is via de streamingdienst Videoland het verhaal te zien vanuit het perspectief van verschillende medewerkers en andere betrokkenen. Hiervoor zijn afgelopen jaar uiteenlopende mensen gevolgd, zoals een filiaalmanager en een chauffeur, maar ook CEO Frits van Eerd en Team Jumbo-Visma schaatser Sven Kramer. Zij geven een kijkje achter de schermen en maken de toeschouwer deelgenoot van de activiteiten, ambities en toekomstdromen van het familiebedrijf. Samen met Frits van Eerd neemt grondlegger van Jumbo Karel van Eerd de kijker mee in strategische en  persoonlijke keuzes uit het verleden. De documentaire markeert de afsluiting van het jubileumjaar 2021, dat grotendeels in het teken stond van de honderdste verjaardag.

Door het volgen van verschillende Jumborianen weet de film een bijzonder beeld te schetsen van de drijfveren die kenmerkend zijn voor Jumbo en zijn medewerkers: elke dag samen een stap extra zetten om de klant de beste winkelervaring te bieden.

De documentaire maakt duidelijk hoe Jumbo een rol speelt in de levens van diverse betrokkenen. Zo begint een werkdag voor filiaalmanager Linda om 06:00 uur s ochtends en voor distributiemedewerker Aike om 02:20 uur in de nacht. Ook maakt de kijker kennis met de persoonlijke drijfveren van leden van de familie Van Eerd: Frits (CEO), Colette (CCO), Monique (manager Cultuur & DNA) en Karel (geestelijk vader en president-commissaris). Op openhartige wijze delen zij persoonlijke verhalen over hun betrokkenheid en gedeeld gevoel voor verantwoordelijkheid. Sven Kramer belichaamt vanuit Team Jumbo-Visma de aandacht voor sport, bewegen en een gezonde levensstijl die het familiebedrijf door de jaren heen heeft gekoesterd.Eerbetoon

Frits van Eerd, CEO van Jumbo: “We horen vaak dat mensen erg benieuwd zijn naar hoe onze organisatie reilt en zeilt. De documentaire brengt dit alles fraai in beeld. Toch gaat de film voor ons over veel meer, namelijk het bouwen van een levenswerk, over een droom die werkelijkheid wordt. Over onze ambities, de 7 Zekerheden van Jumbo, de uitdagingen die onze groei met zich meebracht, en vooral onze passie voor de klant. Met inmiddels al zon 100.000 medewerkers werken we er elke dag hard aan om boodschappen doen steeds een stukje leuker te maken. Het zijn onze Jumborianen die zich hier met hart en ziel voor inzetten en daarom is deze film vooral ook een eerbetoon aan hen.”

De documentaire is geproduceerd door MRK2 onder regie van Roel Kooi en Mark Koense

www.videoland.nl
www.jumbo.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.