Marketing Report
Dopper en Kumpany lanceren Dopper Tap in Naturalis Leiden nieuws

Dopper en Kumpany lanceren Dopper Tap in Naturalis Leiden

Dopper lanceert de Dopper Tap, een innovatieve watertap die het drinken van tapwater leuker, makkelijker en aantrekkelijker maakt. Merkactivatiebureau Kumpany is door Dopper gevraagd de lancering te produceren, die plaatsvond in Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Dopper streeft ernaar om van tappen (je herbruikbare fles hervullen) de nieuwe sociale norm te maken. De nieuwe duurzame innovatie van Dopper stimuleert gedragsverandering en heeft als doel het gebruik van single use waterflessen gebruik te reduceren.

Audiotour

Gasten konden tijdens de lancering een speciaal voor de gelegenheid opgenomen audiotour door het Naturalis, beleven, ingesproken door de wereldberoemde Amerikaanse oceanografe, diepzeeonderzoekster en auteur Sylvia Earle. Zij nam de gasten mee door de onderwaterwereld, met als hoofdboodschap: dat onze relatie en gedrag rondom water en plastic flessen moet veranderen willen we de oceanen redden.

Het decor van Naturalis was aangekleed met kunstwerken van onderwaterfotograaf en storyteller Vincent Kneefel, die meerdere malen getuige is geweest van de gevolgen van overbevissing, vervuiling, verzuring van de oceaan, klimaatverandering en vernietiging van leefgebieden op het zeeleven. De confronterende combinatie van beeld en geluid maakt bezoekers duidelijk wat er gebeurt als we ons gedrag in het gebruik van plastic flessen niet heel snel veranderen.

Dopper hervullen

De druppelvormige interface achter dit iconische, gemakkelijk te vinden en visueel aantrekkelijke waterpunt communiceert met de gebruiker: meer dan 200 positieve berichten stimuleren het gebruik van de kraan, belonen degenen die dat doen en motiveren hen om te blijven kiezen voor het vullen van hun Dopper fles. Bij elke hervulde fles wordt data verzameld over de hoeveelheid bespaarde plastic flessen, het aantal liters getapt water en de verminderde CO2 uitstoot.

Teun van Henten, Business Development Marketing & Sales Manager bij Dopper: “Er worden nog steeds dagelijks één miljoenen single use plastic waterflessen per minuut verkocht. Als dit zo doorgaat, komt er in het jaar 2040 elk jaar 27 miljoen ton plastic afval in onze diepblauwe wateren terecht. Onze ambitie is om het makkelijker, leuker en overzichtelijker te maken om je herbruikbare fles bij te vullen, in plaats van een plastic waterfles voor eenmalig gebruik te kopen. Onze tappunten zijn digitaal interactief en geven ook aan hoeveel plastic er is bespaard door het goede gedrag om je fles bij te vullen. Het is tijd om voor een nieuwe beweging, zodat wij uiteindelijk dichter bij onze missie komen.”

Auke van Rossum, Creative Director Kumpany: “Voor Kumpany, waar we ons graag inzetten voor maatschappelijke onderwerpen, is het een eer om samen te werken met een gamechanger als Dopper. De Dopper Tap is een veelbelovende innovatie, die een maatschappelijke verandering op grote schaal teweeg kan brengen. Dopper wilde het nieuwe product op een originele manier introduceren, maar tegelijkertijd ook de urgentie laten zien. De combinatie van de confronterende beelden van Vincent Kneefel en de rake woorden van Sylvia Earl hebben ervoor gezorgd dat de boodschap van Dopper duidelijk bij de bezoekers overkwam, maar ook dat meerdere uitgenodigde ondernemers zich al hebben ingeschreven om een Dopper Tap te laten plaatsen in hun bedrijf. Kumpany is trots op deze mooie nieuwe klant!”

www.kumpany.nl

www.dopper.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief