Marketing Report
EU dreigt YouTube, Facebook en Twitter met boetes voor terreurgerelateerde content

EU dreigt YouTube, Facebook en Twitter met boetes voor terreurgerelateerde content

De Europese Commissie wil sociale media als YouTube, Facebook en Twitter harder aanpakken als ze content blijven plaatsen van terroristische organisaties en andere 'schokkende' content. 

Dat staat in The Financial Times. Brussel wil maatregelen nemen, omdat ze heeft vastgesteld dat een vrijwillige aanpak van zelfregulering niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Een conceptversie van de nieuwe maatregelen wordt pas volgende maand gepubliceerd, maar er zou onder meer in de plannen staan dat er een tijdslimiet van een uur wordt gegeven voor het verwijderen van inhoud die door instanties worden aangemerkt als terreurmateriaal.

EU-commissaris Julian King vindt dat het beleid van de grote socialemediaplatforms niet altijd transparant is, waardoor schokkende content zich over het internet blijft verspreiden nadat het eerder is verwijderd.

Een aantal grote adverteerders trok vorig jaar in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn budgetten terug van YouTube nadat bleek dat hun uitingen naast terroristische content stond.

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief