Marketing Report
EURO 2020 Amsterdam lanceert kick-offvideo

EURO 2020 Amsterdam lanceert kick-offvideo

EURO 2020 Amsterdam lanceert een korte film als kick-off van de kaartverkoop op 12 juni 2019. Fans kunnen zich nu registreren via de officiële website om tickets te kunnen bemachtigen voor één van de wedstrijden in één van de twaalf speelsteden tijdens EURO 2020. In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam worden in juni 2020 de drie groepswedstrijden van Poule C en een achtste finale gespeeld. Als het Nederlands elftal zich kwalificeert, spelen ze twee of drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA.

Zestigjarig jubileum

Vanwege het zestigjarig jubileum van het Europees kampioenschap in 2020, heeft de UEFA gekozen voor een andere opzet: een evenement dat in twaalf verschillende landen wordt gehouden. De 24 gekwalificeerde landen spelen in twaalf verschillende Europese steden. De speelsteden van EURO 2020 zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg. De openingswedstrijd wordt op 12 juni in Rome gespeeld en de halve finales op 7 en 8 juli in Londen, net als de finale op 12 juli.

Not Just Football

Om de kick-off van de kaartverkoop te vieren, heeft de organisatie een korte film laten maken: Not Just Football.

Gijs de Jong, toernooidirecteur van speelstad Amsterdam bij EURO 2020 namens de KNVB: “ Voetbal is het grootste sociale netwerk van Nederland. EURO 2020 staat voor voetbal vieren met elkaar. Als fan, vrijwilliger, als voetballer. Dat hebben we ook als startpunt gebruikt voor deze video. Het is een mijlpaal. Het evenement komt nu steeds meer tot leven, fans kunnen nu echt onderdeel worden van het EK. Ons doel was om dit moment een bijzonder tintje te geven door een korte film te lanceren die is opgenomen in één van de meest iconische gebouwen van ons land: het Rijksmuseum in Amsterdam. Na twintig jaar komt het toernooi weer naar ons: Nederland Voetballand. En daar wil je bij zijn. Niet alleen vanwege het voetbal. 'It’s so much more' om in termen van de film te spreken. Dat is precies wat centraal staat bij dit evenement; een toernooi om van te dromen, door iedereen, met iedereen. En die droom komt nog uit ook.”

www.uefa.com/uefaeuro-2020

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.