Earth Today komt met Gift of Giving

Earth Today komt met Gift of Giving

EarthToday is een campagne gestart om werkgevers en consumenten te inspireren om de kerstperiode te gebruiken voor een alternatief voor het doorsnee kerstpakket: het cadeau geven van vierkante meters beschermde natuur. EarthToday doet dat onder meer via een video met onder meer oud-politicus Jan Terlouw via social media. De website van het bedrijf en de verdere informatie is alleen in het Engels, maar richt zich primair wel op Nederland.EarthToday noemt het de Gift of Giving, een uniek geschenk voor werknemers of zakenrelaties dat de mogelijkheid biedt om bij te dragen aan één van de grootste uitdagingen waar wij als mensheid voor staan: het beschermen van onze aarde. Elke vierkante meter wordt op naam gezet van de ontvanger die ook een officieel bewijs van bescherming ontvangt. Via EarthToday.com is het mogelijk om virtueel naar de beschermde vierkante meters te reizen en alles te weten te komen over hoe deze wordt beschermd. Een persoonlijk, groen en duurzaam kerstcadeau dat ook naast het reguliere kerstpakket kan worden gegeven. 

Constance Scholten, executive boardmember van EarthToday: “De wetenschap vertelt ons dat we 50 procent van de aarde moeten beschermen voor 2050 om de planeet leefbaar te houden voor volgende generaties. Dit doel kunnen we alleen behalen door samenwerking op grote schaal. Met Gift of Giving kunnen bedrijven, samen met hun werknemers en relaties, iets teruggeven aan de planeet en hopelijk daarmee ook weer anderen inspireren hetzelfde te doen.”

De inkomsten van EarthToday gaan voor 83 procent naar haar doelen. Dat gebeurt via Union of Nature, dat ook in Nederland is gevestigd waar onder meer IFAW, Rewilding Europe, Wild Foundation, Justdiggit, Rewilding Argentina, Peace Parks Foundation, Ark Nature en Rainforcest Trust aangesloten bij EarthToday. De organisatie is in april 2021 dit jaar van start gegaan en opgericht door Kees Zegers (oprichter van NU.nl), Chiel Liezenberg (mede-oprichter van iDeal) en Bas Verhart (DFFRNT Media), Clemens Oestreich, Winston Gerschtanowitz, Taco Ketelaar, Jasper Hauser, Constance Scholten en Remy Kurpershoek.

www.earthtoday.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.