Marketing Report
Easy Court start pilot digitale rechtspraak

Easy Court start pilot digitale rechtspraak

Onder de naam Easy Court is een pilot gestart waarbij laagdrempelige digitale rechtspraak wordt gefaciliteerd bij de rechtbank Amsterdam.

Voor vaste tarieven kunnen MKB-ers zo hun juridische conflicten oplossen. Easy Court ontwikkelde een speciale applicatie waarmee MKB-ers een zaak eenvoudig kunnen voorleggen aan de kantonrechter. Deze procedure heeft Easy Court van tevoren afgestemd met de rechtbank. Er hoeven geen advocaten ingeschakeld te worden en de zitting kan digitaal. Een uitspraak van de kantonrechter volgt in de regel binnen zes weken.

MKB-ers die nog sneller een uitweg willen uit een conflict kunnen bij Easy Court ook terecht voor arbitrage. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de vernieuwde arbitragewet (2015). Het vonnis van de arbiter (een oud-rechter of ervaren jurist) heeft dezelfde rechtsgeldigheid als het vonnis van een rechter. Ook deze oplossing is geheel digitaal en tegen een vaste prijs.

Katelijn van Voorst, advocaat bij Fox Waldmeister en oprichtster Easy court: "Uit een grootschalig onderzoek onder kleine MKB bedrijven van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid uit 2018 bleek dat in één jaar tijd 35 procent van de MKB ondernemers een conflict had. Vooral investeringen in kosten en tijd worden als negatief ervaren. Daar wil Easy Court iets aan doen."

www.easycourt.nl

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief