Eddy Salfischberger over de Bronzen Effie die Alfred won voor Venco Choco D'rop

Eddy Salfischberger over de Bronzen Effie die Alfred won voor Venco Choco D'rop

Alfred International wint een Bronzen Effie voor de introductie van Venco Choco D'rop. We bellen Eddy Salfischberger, Managing Director van Alfred.

De hoeveelste is het?

Poeh. We hebben er aardig wat in de vensterbank staan, maar hoeveel precies zou ik niet uit mijn hoofd kunnen zeggen. Ik ben nu niet op kantoor om het te kunnen checken.

Heb je een pot Venco Choco D'rop in jouw dashboardkastje liggen? Ik bedoel: vind je het lekker?

Toen ik er voor het eerst over hoorde dacht ik: “Ze zijn gek geworden.” Maar eenmaal geproefd was ik om. Net als de rest van Nederland, trouwens.

Hoe is jullie samenwerking met Venco?

Dat is een feestje. Bovenal omdat het gewoon hele leuke mensen zijn. Met wie we al jaren schouder aan schouder als één team werken aan het beste resultaat. En in de lobby van het hoofdkantoor waan je je letterlijk een kind in een snoepfabriek – dus aan animo om naar Oosterhout af te reizen is nooit gebrek.

Zou je 1 minuut lang willen opscheppen over de geweldige resultaten waarop jullie winnende case is gebaseerd?

Vooraf voelden we allemaal de druk van de ambitieuze doelstelling om in het eerste jaar 500.000 potten te verkopen. Uiteindelijk ging in december dat jaar de miljoenste (!) pot over de toonbank. De campagne heeft mensen massaal verleid om Choco D’rop te proberen, en de kwaliteit van het product maakte dat ze ook massaal terugkwamen voor meer. Daarmee heeft Venco niet alleen zichzelf, maar ook de hele categorie een mooie dienst bewezen: een derde van de klanten is namelijk nieuw binnen de dropmarkt. Een markt die doorgaans juist heel behoudend is: normaal gesproken gaat vernieuwing niet veel verder dan dezelfde drop in een ander vormpje. Venco heeft dus echt een voortrekkersrol gepakt. Dat dit met een Effie beloond is, maakt ons allemaal apetrots. 

Wat is het laatste nieuws?

We hadden niet durven dromen dat Choco D’rop vanaf het begin zo’n succes zou worden. En natuurlijk willen we dat succes doortrekken. Maar daar zijn we nog niet. Daarom zal 2023 voor zowel Venco als Alfred weer een mooie uitdaging worden om ervoor te zorgen dat het huidige succes een blijvend succes wordt.

www.alfred.nl

www.venco.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.