Marketing Report
Ekoplaza opent Foodmarqt in Amsterdam nieuws

Ekoplaza opent Foodmarqt in Amsterdam

Ekoplaza en Marqt bundelen hun idealen, merken en formules en openen op 21 mei de eerste Ekoplaza Foodmarqt aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Het winkelconcept is een pilot.

Erik Does, CEO: “Met Marqt redden we in 2019 een prachtig en sterk merk van de ondergang. Een merk vol duurzame idealen voor de noodzakelijke veranderingen van onze voedselketen. Daarom passen ze ook zo goed bij ons. De sterke kanten van Marqt zie je terug in hetklimaatvriendelijke winkelconcept: verse vis op ijs, biokip aan het spit, vers klaargemaakte salades en maaltijden. Naast een plek voor een kopje koffie, een bereidingstip en een lekker recept is Foodmarqt een winkel voor thuiskoks die graag verse producten willen voelen en proeven.”

Achter de schermen werkte het team van Ekoplaza twee jaar lang hard aan het assortiment. Het assortiment van Marqt was duurzaam, met 35 procent biologische producten. Inmiddels is het hele assortiment 100 procent biologisch, behalve het water, zout en de producten uit de zee.

Erik Does: “Onderzoek wijst uit dat retailers en merken die duurzaamheid omarmen en de consument positieve keuzes bieden, relevanter zijn dan ooit. Ons beloningsprogramma Ekovrienden biedt klanten praktische handvatten om via hun boodschappen te investeren in een gezondere wereld voor de generaties na ons. Zo kunnen klanten de punten die zij verdienen met hun boodschappen eventueel doneren aan lokale bioboeren. Mooi om te delen is dat elk gedoneerd punt 1 kubieke mater biodiversiteit oplevert.”

www.ekoplaza.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.