Embassy of Dutch Creativity opnieuw naar Cannes Lions

Embassy of Dutch Creativity opnieuw naar Cannes Lions

De Embassy of Dutch Creativity is dit jaar voor de zevende keer aanwezig tijdens Cannes Lions International Festival of Creativity. De gezamenlijke handelsmissie van de Nederlandse creatieve industrie betrekt van maandag 19 tot en met vrijdag 23 juni een villa en wordt daarmee een echte ambassade voor Nederlandse creativiteit.

Embassy als echte ambassade

De Embassy of Dutch Creativity is dit jaar te vinden direct achter het Carlton Hotel, dicht bij het strand en op een aantal minuten lopen van het Palais des Festivals. Met deze nieuwe locatie, die het meest doet denken aan een echte ambassade, is een alternatief gevonden voor de plek aan het strand, met meer mogelijkheden. Zo gaat de oppervlakte van 80 naar 260 vierkante meter en kan er binnen en buiten geprogrammeerd worden, ook in de avonden.

Inhoudelijk programma

Tijdens de week biedt de Embassy of Dutch Creativity een inhoudelijk programma, dat op dit moment wordt samengesteld met bureaus en merken die aansluiten als ambassadeur of partner. Zij kunnen deelnemen aan allerlei evenementen waarin Nederlandse en internationale sprekers geprogrammeerd worden, met presentaties, panels en workshops. Voor deelnemende partijen is de Embassy of Dutch Creativity de hele week toegankelijk voor henzelf en hun relaties.

Kyra Roest, Initiatiefnemer van de Embassy of Dutch Creativity: "“Geweldig dat we wederom Nederland kunnen profileren, met deze fantastische nieuwe locatie. De Embassy zal
wederom bruisen van activiteiten, niet te missen seminars en borrels waar je bij moet zijn omdat je anders niet écht in Cannes bent geweest. Met nog 10 weken te gaan wordt het programma nu snel gevuld, maar er is nog ruimte voor partners en ambassadeurs om aan te sluiten. Meld je dus snel aan, als je hier onderdeel van wil zijn."

Samenwerking met organisaties

Het programma wordt verder aangevuld met onderdelen van organisaties die partner zijn, zoals de BVA, VIA, ADCN, Dutch Digital Design, IAA, SAN, Marketing Report, New Business Radio, JongeHonden/Young Dogs en RA*W. Daarnaast is er dagelijks een samenwerking met Creative Equals, een internationale organisatie die zich inzet voor gelijkheid, diversiteit en inclusie. Zij werken samen met vooruitstrevende bedrijven voor Return On Inclusion (ROI).

Bert Hagendoorn, mede-initiatiefnemer en voorzitter Dutch Digital Design: "Hulde aan Kyra en team voor deze inspanningen. Met initiatieven zoals de Embassy of Dutch Creativity wordt Nederland als klein land toch weer op de internationale creatieve kaart gezet. Daarmee laten we de kracht van samenwerking zien."

Gezamenlijke handelsmissie creatieve industrie

De Embassy of Dutch Creativity is de handelsmissie van de gezamenlijke Nederlandse creatieve industrie tijdens het internationale reclamefestival in Cannes. De Embassy is een initiatief van ADCN, bvA, Dutch Digital Agencies, Dutch Digital Design, IAA Dutch Chapter en VIA. Sinds 2015 wordt de Embassy of Dutch Creativity ondersteund door verschillende Nederlandse brancheverenigingen, individuele bureaus en andere dienstverleners. De ambassadeurs en partners vertegenwoordigen traditiegetrouw een brede selectie van de Nederlandse creatieve industrie, variërend van reclame tot digitaal, design, muziek en film.

www.embassyofdutchcreativity.com


Kijk ons interview met Kyra Roest hier

[Marketing Report TV] Kyra Roest over de Embassy of Dutch Creativity in Cannes 2023

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.