Marketing Report
Esther Vergeer in Alfreds campagne voor Calvé Pindakaas nieuws

Esther Vergeer in Alfreds campagne voor Calvé Pindakaas

Van Evert tot Pietertje tot Lieke: Calvé Pindakaas kent een rijke reclamehistorie. Het meest recente hoofdstuk draait om rolstoeltennisster Esther Vergeer, die in haar loopbaan onder meer 44 grand slams won. De campagne is ontwikkeld door Alfred International.

In de campagne zien we een jonge Esther die behendig is in sport, onbevreesd klautert op het schoolplein en wint met een potje armpje drukken. Hoewel oplettende kijkers zullen merken dat ze in een rolstoel zit, ligt de focus op haar gedrevenheid, in plaats van op haar beperking. “Jij kan ook echt alles hè”, zegt haar vriendinnetje vol bewondering. Muzikaal wordt ze bijgevallen door Queen: There’s no stopping meeee!

Thijs Sleddering, Marketing Director Food bij Unilever: “Calvé Pindakaas draait om doorzettingsvermogen. Dit brengen we tot leven via topsporters in hun kinderjaren, die zich door niets laten tegenhouden. Zo’n vier jaar geleden realiseerden we ons dat de aandacht voor topsporters niet altijd evenredig verdeeld is: sommige sporters staan immers een stuk vaker in de spotlights dan anderen. Met Lieke Martens kozen we er toen voor, om niet opnieuw een usual suspect centraal te stellen, maar een sportheld van wie het doorzettingsvermogen in onze ogen nog te weinig podium kreeg. Met de keuze voor Esther Vergeer trekken we die lijn door. Haar ongekende sportprestaties maken haar een rolmodel waar alle kinderen aan kunnen zien, dat niets in de weg hoeft te staan van hun grootste dromen.”

Het ongewone gewoon maken

Hoewel Calvé vasthoudt aan haar vertrouwde campagneconcept, is het merk vandaag de dag wel bewuster bezig met haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Thijs Sleddering: ‘We hebben niet de illusie dat wij eigenhandig sporten met een beperking zullen normaliseren. Maar als pindakaasmerk dat bij miljoenen huishoudens op de eettafel staat, kunnen we er wel een steentje aan bijdragen. Dat is ook de reden dat Esther enthousiast reageerde toen we haar benaderden. Ons commitment daarin gaat verder dan communicatie. De komende jaren zetten we ons op verschillende vlakken in, onder meer via een samenwerking met de Stichting Esther Vergeer Foundation, sponsorships van sporters met een beperking en meerdere evenementen.”

Credits:

Unilever/Calvé Pindakaas: Thijs Sleddering, Maikel Fontein | Bureau: Alfred International | Productiemaatschappij: Pink Rabbit | Regisseur: Ismael Ten Heuvel | Edit: MRTN | Postproductie: The Ambassadors & Crabsalad | Geluid: Public Audio | PR: Glasnost

www.calve.nl
www.alfred.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.