Marketing Report
FCB Amsterdam bedenkt Art Heist  voor OnePlus Nord

FCB Amsterdam bedenkt Art Heist  voor OnePlus Nord

Om de smartphone OnePlus Nord onder de aandacht te brengen van de jonge generatie, bedacht reclamebureau FCB Amsterdam de Instagram-campagne Art Heist.

De Belgische designer Vexx toverde vier OnePlus Nords om tot exclusieve kunstwerken. De campagne draaide om de diefstal van de kunstwerken uit de kluis van OnePlus. Zo werd de online  community van Vexx en OnePlus uitgedaagd om deel te nemen aan de Art Heist, waarmee ze tijdens een intensieve klopjacht op Instagram op zoek moesten gaan naar de dieven en de telefoons. 

Binnen het Instagram-kanaal van OnePlus vond de speurtocht plaats met behulp van twaalf carrousels. Achter deze carrousels ontvouwden zich stedelijke werelden, panorama's met allerlei hints en bovenal, de dieven met de telefoons.

De Art Heist is de eerste campagne van de hand van FCB Amsterdam sinds het bureau samen met onder meer FCB Inferno de internationale pitch won voor het smartphonemerk.

Erwin van der Valk, Managing Director van OnePlus Nederland: “Vanaf het allereerst moment hebben de teams van OnePlus en FCB Amsterdam elkaar kunnen vinden in de zoektocht naar creatieve innovatie en de drang dit te vertalen in resultaatgerichte campagnes. Daarmee voelt OnePlus zich verzekert van een bureau dat in staat is om vanaf de eerste dag een bijdrage te leveren in de groei en activatie van het merk. En vanzelfsprekend is het dan heel geruststellend om te zien dat de resultaten niet uitblijven.”

Jos Vis, CEO van FCB Amsterdam: “OnePlus is een merk dat fantastisch past bij ons bureau. Vanaf het begin van de samenwerking blijkt dat ons beide mentaliteit een match is. OnePlus streeft haar ambities na met een power die ze bekrachtigen met de term: Never Settle. Onze FCB-lijfspreuk is Never Finished: we moeten ons altijd blijven ontwikkelen, het kan altijd beter. En dat is precies wat we samen gaan doen. Iedere campagne, iedere nieuwe telefoon, is een stepping-stone naar nog beter werk en nog slimmere producten.”

www.oneplus.com
www.fcb-amsterdam.nl

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief.