Marketing Report
Fairtrade vraagt aandacht voor duurzaam winkelen met filmpje van BetterMatter nieuws

Fairtrade vraagt aandacht voor duurzaam winkelen met filmpje van BetterMatter

In deze Fairtrade week toont Fairtrade Nederland met een reclamefilm van BetterMatter wat echt voor duurzaamheid kiezen allemaal inhoudt. In een sociaal experiment krijgen doorsnee Nederlanders keuzes voorgelegd en krijgen zij met dilemma’s te maken. Hierdoor worden de consumenten zich bewuster van hun gedrag.

Meike Koster, Marketing en Communications Manager Fairtrade Nederland: “We willen consumenten meer laten nadenken over de keuzes die zij hebben en het verschil dat ze voor mens en milieu kunnen maken met hun (aankoop)gedrag. Je ziet bij het winkelen niet de liters water en chemicaliën die worden gebruikt om jouw spijkerbroek te maken. Om hier awareness voor te krijgen, heeft BetterMatter ons geholpen met het sociaal experiment en de registratie hiervan. De zogenaamde ‘intentie-gedrag kloof’ is duidelijk zichtbaar in de film. We willen hiermee bereiken dat mensen zich nog meer bewust worden van wat Fairtrade inhoudt en dat je via Fairtrade bijdraagt aan een eerlijkere en schonere wereld.”

Jasper Admiraal, MD van BetterMatter: “De meeste Nederlanders zijn zich bewust dat duurzaamheid belangrijk is. De wil om goed te doen voor een ander en het milieu, kennen we allemaal. Maar hier naar handelen vinden we een stuk lastiger, dit hebben we in beeld gebracht. We zijn trots op het resultaat en hopen dat de film een boost geeft aan de Fairtrade Week.”

www.fairtradenederland.nl

www.bettermatter.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.