Marketing Report
Fightclub ontwikkelt campagne #bredategengeweld voor gemeente Breda nieuws

Fightclub ontwikkelt campagne #bredategengeweld voor gemeente Breda

Voor de gemeente Breda ontwikkelde Fightclub een campagne die aandacht vraagt voor het afkeuren van geweld. Met #bredategengeweld worden beelden getoond van bekende en onbekende Bredanaars die een kruis maken met hun armen om duidelijk te maken dat ze tegen iedere vorm van geweld zijn. 

Breda tegen geweld campagne

De Breda tegen geweld campagne is een vervolg op de campagne uit 2021, speciaal gericht op jongeren in Breda. De campagne bestaat uit vier flights. In de komende maanden wordt Breda tegen geweld uitgerold in deelcampagnes: tegen steekwapenbezit, cybercriminaliteit, straatintimidatie en onveilig sporten. 

Het kruis dat wordt gemaakt staat symbool voor wat Breda verenigt en samenbrengt: de drie kruizen uit het logo van de stad. Van DJ Hardwell en carnavalsartiest Peter Selie (in het dagelijks leven biologieleraar) tot wijkagenten, jeugdboa’s en de Bredase Tattoo artist; alle Bredanaars maken een kruis als signaal van afkeuring. 

Kruis als signaal van afkeuring

Voor deze campagne ontwikkelde Fightclub (in samenwerking met Falsum) diverse online video’s en social posts. Ook de outdoor campagne, pr en landingspage werden verzorgd door Fightclub in samenwerking met de gemeente Breda.

Credits:

Klant: Gemeente Breda | Verantwoordelijk bij klant: Brigitte van Andel, Alicia van der Kraan | Bureau: Fightclub | Account: Bram Verbogt, Doreen Lammerse-Bonté | Creatie: Koen Geers, Hans van Mook, Maarten van Hooft | Design: Renske Borst, Paul van Oosterhout | Digital/Strategie: Menno Broeders | Productiemaatschappij: Falsum Film Production

www.fightclub.nl

www.bredategengeweld.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.