Marketing Report
Firda kiest voor iO voor digital platform ontwikkeling nieuws

Firda kiest voor iO voor digital platform ontwikkeling

Firda, de organisatie die ontstond uit de fusie van ROC Friese Poort en Friesland College, heeft de ontwikkeling en het beheer van haar platform aan iO toevertrouwd.

Een fusie met impact

ROC Friese Poort en Friesland College bieden beide middelbaar beroepsonderwijs aan in Noord-Nederland. De twee onderwijsinstellingen bundelen nu hun krachten tot een sterke en toekomstbestendige organisatie. Met zo'n 25.000 studenten en bijna 3.000 medewerkers wordt Firda het op één na grootste regionale opleidingscentrum van Nederland.

Van groot belang voor de website van Firda is digitale toegankelijkheid. De WCAG-normen zullen dus centraal staan bij het ontwerp, de ontwikkeling, de bouw, en het beheer van de website.

Drupal als motor van de website

De website van Firda gaat live op 1 augustus 2023 en wordt gebouwd in Drupal, een opensource, schaalbaar CMS. Dankzij de uitgebreide community beschikt Drupal over tal van manieren om complexe projecten toch op een persoonlijke manier aan te pakken.

Jan-Willem de Vries, projectleider website a.i. van ROC Friese Poort: "Met meer dan 130 Drupalexperts is iO de geschikte partner om dit project mee aan te vliegen. De 250+ projecten die iO eerder al met Drupal realiseerde, hebben onze keuze een stuk makkelijker gemaakt."

www.firda.nl

www.iodigital.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.