Fitzroy ontwikkelt campagne SportCity over mentale gezondheid

Fitzroy ontwikkelt campagne SportCity over mentale gezondheid

Word lid en geef een up aan iemand die zich even down voelt. Dat is de inzet van de campagne van SportCity en stichting MIND Us, een stichting die zich inspant voor de mentale gezondheid van jongeren. Voor elk nieuw lid dat zich de komende periode meldt bij SportCity, doneert de sportclub een lidmaatschap aan MIND Us. Zo doen nieuwe leden automatisch iets goeds voor een ander. Het idee is ontwikkeld door Fitzroy.

1 op de 7 jongeren heeft depressieve klachten

Stichting MIND Us zet zich in voor de mentale gezondheid en weerbaarheid van jongeren. Dat is hard nodig, want steeds meer jongeren problemen ervaren met hun mentale gezondheid. Uit onderzoek* blijkt dat 1 op de 7 jongeren depressieve klachten heeft. Ook ervaart een derde van de jongeren tussen 12 en 27 jaar prestatiedruk. 75 procent van de psychische problemen ontstaat vóór het 25e levensjaar en erover praten is vaak ongebruikelijk. MIND Us wil jongeren helpen en heeft in SportCity een trotse partner gevonden om daaraan bij te dragen.

SportCity wil plezier, structuur en sociale contacten bieden

SportCity wil Nederland gelukkiger te maken door bewegen op een prettige en toegankelijke manier aan te bieden. Zoveel mogelijk jongeren helpen, is weer een mooie stap die daaraan bijdraagt. Rohit Gulati, CEO van SportCity: "We zijn blij dat we MIND Us en haar partners kunnen helpen. Sporten kan voor jongeren die het moeilijk hebben, een goede uitlaatklep zijn. We willen ons inzetten om ook voor deze jongeren een plek te zijn waar ze kunnen ontspannen en andere mensen kunnen ontmoeten als ze daar zin in hebben. Ons gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk jongeren op weg te helpen naar een gezonde toekomst!"

Bewegen maakt echt gelukkiger

Frederieke Vriends, directeur van MIND Us: "Sporten kan bijdragen aan een goede mentale gezondheid. Ik vind het dan ook heel mooi en bijzonder dat SportCity jongeren die het momenteel zwaar hebben, actief wil helpen door hen via onze samenwerkingspartners een lidmaatschap aan te bieden. Door onze krachten te bundelen maken we samen een vuist en kunnen we jongeren met mentale problemen beter ondersteunen." Minimaal 2500 SportCity lidmaatschappen voor 6 maanden worden straks verdeeld via de partners van MIND Us.

Op Blue Monday opent SportCity de deuren voor iedereen

En omdat bewegen aantoonbaar goed is voor je mentale gezondheid opent SportCity op Blue Monday (16 januari) haar deuren voor iedereen. Ook niet-leden kunnen deze dag bij één van de 112 sportclubs gratis sporten. Check voor de openingstijden en het laatste groepsrooster.

www.fitzroy.nl

www.sportcity.nl

www.mindus.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.