Marketing Report
Fransz Finds - Vol 1. | Inspiratie waar je wat aan hebt nieuws

Fransz Finds - Vol 1. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Toe aan wat afleiding waar je wat aan hebt? Dan is deze tweewekelijkse column precies wat je nodig hebt. Bij Fransz Finds krijgt creativiteit het podium dat het verdient. Wat maakt een goed idee, goed? En wat kan jij daarmee als nieuwsgierige marketeer? De antwoorden vind je hier. Gecureerd door Daryl Fransz, Senior Creative bij MIX.

#1 BandSports24/7

Je aandacht bij het gezin houden kan knap lastig zijn als het balletje rolt. Middels deze printcampagne van Ogilvy, kregen Brazilianen te horen dat ze vanaf nu op ieder moment van iedere dag afgeleid kunnen worden door sportgeweld. En wat een manier om dat aan te kondigen.

Ogilvy had ervoor kunnen kiezen om sporticonen met de hoogste ratings in de schijnwerpers te zetten, maar dat zou weinig los maken. De consument weet wat er te zien is. Ze kozen ervoor om abonnees, op humoristische wijze, een spiegel voor te houden. Bij BandSports vindt de sportliefhebber vierentwintig zeven afleiding. Hierdoor zijn zelfs de belangrijkste familie aangelegenheden niet langer veilig.

Dit is een schoolvoorbeeld van hoe je een boodschap krachtig brengt, door het niet te zeggen. De consument lost hier de puzzel op en wordt beloond met een glimlach. Een stukje emotie dat ervoor zorgt dat ik het niet snel vergeet.


#2 The country folk driving us locals mad

Deze visual is gemaakt door Justin Metz in 2021 en is gebruikt voor de coverstory van Telegraph Magazine. Een combinatie van fotografie en CGI heeft dit prachtige beeld tot stand gebracht. Een beeld waar contrast de hoofdrol speelt.

De pandemie zorgt op veel gebieden voor verandering. Een van die veranderingen is de groeiende behoefte aan natuur. Steeds meer vermogende stedelingen wilden meer vierkante meters en frisse lucht voor hun geld. Tot afgrijzen van de plaatselijke bevolking en ecosystemen.

Metz maakte van deze termen een personificatie in de vorm van een kudde schapen en een Lamborghini. Een treffende metafoor voor deze verandering in de samenleving. Een beweging zoals deze in vroege fase spotten is één. Hierbij de uitersten vinden en kijken hoe je dit zo krachtig mogelijk kunt vangen is twee. En dat vervolgens op relevante wijze in kunnen zetten voor jouw doeleind; dat verdient een staande ovatie.

#3 Speedportal x Rick & Morty

Deze campagne is gemaakt door TBWA\Neboko in samenwerking met Adult Swim voor Adidas. Middels de stijl en hoofdrolspelers van hitserie Rick & Morty wordt een nieuwe voetbalschoen geïntroduceerd. Een link tussen de Duitse sportgigant en deze sci-fi comedy cartoon is niet makkelijk te leggen. Maar de creatieven bij TBWA koppelden de groene kleur en naam X Speedportal aan het voornaamste transportatiemiddel van Rick: de groene interdimensionale portalen. Touché.

Net als de knappe koppen van TBWA, ben ik ook groot fan van Rick & Morty. Maar dat is niet waarom ik dit deel. Allereerst sluit deze commercial perfect aan op de stijl van de serie (lees: chaos). Daarnaast vertolken er, met Mohamed Salah en Vivianne Miedema, twee wereldsterren uit de Adidas-stal een rol als ondersteunende cast. Het eindresultaat spreekt daardoor een brede groep mensen aan. Rick & Morty-volgelingen, Adidas-liefhebbers en fans van de atleten. Een win-win-win.

Hopelijk hebben deze drie prikkelende creaties je geïnspireerd. De gemene deler van deze uitingen is het idee erachter. Hetgeen wat het doordacht maakt, emotie overdraagt en mensen in beweging brengt. En daar worden we bij MIX altijd enthousiast van.

Daryl Fransz

Daryl Fransz is Senior Creative bij MIX. Daar is hij verantwoordelijk voor onder andere Boels Rental, auto-dealer.com en BPD. Binnen MIX is hij ook de go-to trendwatcher. Dat verhoudt zich vooral tot het dagelijks volplempen van het Inspiratie-Slack-kanaal. Het team vond dat-ie daar maar eens wat meer mee moest doen.

MIX

MIX is een idee-gedreven bureau. Wat betekent dat we creativiteit inzetten als motor voor ideeën. Al het andere komt later. Data, middelen, kanalen. Het is allemaal ondergeschikt aan het idee. Wanneer het idee staat, kijken we welke uitwerking het meest passend en doeltreffend is. Middelenvrije creatie dus. Een goed idee is namelijk het enige wat écht bij mensen blijft hangen. Al het overige is ruis. Meer goede ideeën vind je op onze instagram. Daar posten we dagelijks wat ons inspireert in onze story.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.