Marketing Report
Global wint aanbesteding digitale reclameschermen NS-stations nieuws

Global wint aanbesteding digitale reclameschermen NS-stations

Global heeft de aanbesteding gewonnen van de 75-inch- en grootformaat digitale reclameschermen op NS-stations. Dit bevestigt het bedrijf nadat goed ingevoerde bronnen van Marketing Report dit al in november meldden.

Dit betekent dat Global ruim 370 digitale schermen op de 20 drukstbezochte stations, waaronder Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal toevoegt aan het DOOH-portfolio. Global heeft ruim 3300 digitale schermen verdeeld over tankstations, treinstations, supermarkten, winkelcentra en op straat waarmee wekelijks meer dan 110 miljoen contacten worden gerealiseerd.  

Vanaf 1 februari worden alle digitale schermen op de grootste treinstations voor de komende 3 jaar door Global geëxploiteerd. Het digitale netwerk van NS bestaat op dit moment uit 365 75-inch DOOH-schermen en 13 grootformaat-schermen.

Treinstations versterken het Global-netwerk

Global is meer dan opgetogen om de exploitatie van de schermen sinds 2020 weer in eigen bezit te hebben. Eric Kip, Managing Director van Global: “De afgelopen jaren hebben we allemaal hard gewerkt om met ons digitale netwerk iedereen in Nederland te kunnen bereiken. We hebben daarvoor al een solide portfolio opgebouwd. Met de hernieuwde toevoeging van de NS-schermen maken we nogmaals een enorme stap voorwaarts. En daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee!”  

Femke Woudstra, directeur Stationsmanagement en Exploitatie van NS Stations: “Wij zijn verheugd om Global Media & Entertainment als partner op het station te verwelkomen. Zij hebben een breed netwerk op het gebied van adverteerders en weten daarmee de diverse doelgroepen effectief te bereiken. De campagnes op de digitale schermen op de perrons en in de stationshallen leveren een bijdrage aan de beleving van de reizigers en bezoekers op het station.” 

In 2019 moest de NS op last van de rechter alle reclameborden weghalen en de contracten met Ngage Media en Exterion Media (oude naam Global) te ontbinden, omdat het had nagelaten in 2011 een Europese aanbesteding te doen. JCDecaux had deze zaak aanhangig gemaakt. Deze aanbesteding gaat alleen over grote digitale schermen.

www.ns.nl

www.global.com/nl

Lees ook:

[Column] Eric Kip (Global): Toenemende zinloze betutteling van de overheid inzake outdoor advertising

Globals digitale schermen brengen realtime infotainment

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.