Marketing Report
Gorillas haalt 1 miljard dollar op bij financieringsronde

Gorillas haalt 1 miljard dollar op bij financieringsronde

Gorillas, een on-demand boodschappendienst, heeft bijna een miljard dollar opgehaald in een Serie C-financieringsronde. Het is de grootste financiering van een niet-beursgenoteerd bedrijf in de Europese boodschappenbezorgingssector tot nu toe. De ronde werd geleid door Europees bezorgkampioen Delivery Hero. Deze financiering komt 7 maanden nadat Gorillas in maart 2021 290 miljoen dollar ophaalde in een Serie B-financiering.

Sinds de oprichting in juni 2020 is Gorillas gegroeid naar meer dan 180 warehouses in 9 internationale markten en heeft het in de afgelopen zes maanden meer dan 4,5 miljoen orders geleverd. Na deze groei gaat Gorillas verder bouwen aan een schaalbare en robuuste zakelijke infrastructuur, terwijl de toekomstige groei wordt versneld. Het opgehaalde kapitaal stelt Gorillas in staat sterker te woren in de markten waar het actief is en meer te investeren in de activiteiten, mensen, technologie, marketing en financiële infrastructuren. Deze investeringen zullen Gorillas helpen continu een uitstekende klantervaring te bieden.
 
Met Elmar Broscheit als CFO, Adrian Frenzel als COO en Deena Fox als CPO, heeft Gorillas onlangs haar wereldwijde senior leadership team uitgebreid.

Kağan Smer, CEO en oprichter van Gorillas: "De omvang van de financieringsronde van vandaag door een buitengewoon investeringsconsortium onderstreept het enorme marktpotentieel dat voor ons ligt. Met Delivery Hero hebben we gekozen voor sterke strategische steun die diep geworteld is in de wereldwijde bezorgmarkt en bekend staat om zijn unieke ervaring in het duurzaam internationaal opschalen van een (Duits) bedrijf. We hebben het beste team in onze sector, toonaangevende partners en financiële middelen om onze positie als marktleider in Europa en daarbuiten te versterken.”

Niklas Östberg, CEO en mede-oprichter van Delivery Hero: "Gorillas heeft een nieuwe standaard gezet voor de bezorgindustrie door een efficiënt en duurzaam alternatief te bieden voor traditionele supermarkten. We hebben hun groei de afgelopen maanden op de voet gevolgd en we zijn zeer verheugd dat we nu deel uitmaken van hun reis. Onze beide bedrijven hechten veel waarde aan het creëren van een sterk gemeenschapsgevoel en we zijn ervan overtuigd dat onze investering een positieve impact zal hebben op zowel werknemers, consumenten als onze sector als geheel.”

www.gorillas.io

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.