Marketing Report
Grolsch verpakt sixpacks in karton

Grolsch verpakt sixpacks in karton

Koninklijke Grolsch introduceert de kartonnen TopClip als verpakking voor de sixpacks blikjes bier. De nieuwe verpakking is 100 procent plasticvrij.

Door alle blikfolies in Nederland te vervangen door deze kartonnen TopClip-verpakkingen bespaart Grolsch per jaar ruim 100.000 kilo plastic. Deze hoeveelheid komt overeen met ruim 4 miljoen nieuwe plastic tassen en zorgt voor een CO2-reductie van 36 procent ten opzichte van nieuwe plastic folie en 16 procent ten opzichte van recyclede plastic folie.

Ard Bossema, Marketing & Strategy-directeur bij Grolsch: “De TopClip is een volledig recyclebare, biologisch afbreekbare kartonnen verpakking. De smaak van ons bier is ongewijzigd: hetzelfde karakter dus, en nu nog duurzamer verpakt. Grolsch is de eerste brouwer in Nederland die deze verpakking introduceert en daarmee de consument de kans geeft een duurzame keuze te maken. Wat ons betreft is dit de nieuwe standaard.”

De TopClip is gemaakt van FSC gecertificeerd golfkarton. De blikken zitten stevig vast in de draagtray maar kunnen tegelijkertijd eenvoudig uit de verpakking worden genomen. Ook wordt de bovenkant van de blikken bedekt door de TopClip, waardoor het gedeelte waaruit gedronken wordt schoon blijft.De TopClip is technisch ontwikkeld en gepatenteerd door verpakkingsbedrijf Smurfit Kappa.

De verpakkingen werden in 2020 al op kleine schaal geïntroduceerd en getest bij 18 geselecteerde PLUS Supermarkten. Op basis van deze testperiode heeft Grolsch samen met haar partners de verpakking verder geoptimaliseerd. De eerste verpakkingen stromen vanaf deze week in op de winkelvloer, waarbij het als eerste de beurt is aan de Herfstbok blikken. In de komende maanden worden alle (plastic) blik verpakkingen gefaseerd vervangen door de nieuwe kartonnen verpakking.

www.koninklijkegrolsch.nl
www.smurfitkappa.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief