GroupM begint internationaal initiatief tegen fake news en voor diversiteit

GroupM begint internationaal initiatief tegen fake news en voor diversiteit

GroupM begint wereldwijd een initiatief om mediabudgetten te richten op geloofwaardige uitgevers die verantwoordelijke journalistiek bedrijven. Dit heeft de mediabureautak van WPP bekend gemaakt. GroupM doet dit onder de naam Back to News.

Back to News is een initiatief dat samen met Internews is opgezet. Internews is een non-profit organisatie die onafhankelijke journalistiek ondersteunt.

Back to News geeft klanten van GroupM de mogelijkheid om bij lokale, nationale en internationale nieuwssites te adverteren waarvan gesteld is dat die van een hoge kwaliteit is. Het gaat om meer dan 10.000 sites in meer dan 50 landen. De bedoeling is de lijst eind 2023 uit te breiden naar 60 landen.

Kieley Taylor, GroupM’s Global Head of Partnerships stelt dat merken die op geloofwaardige nieuwssites staan, 74 procent meer worden gewaardeerd en 20 procent meer engagement behalen vergeleken met reclame op sites van mindere kwaliteit.

GroupM heeft wereldwijd eerder aangekondigd om Global Local News Marketplace te onderteunen in 31 landen alsmede een het opzetten van een wereldwijd Multicultural & Responsible News Marketplace.

Diversiteitsprogramma met Warner Bros. Discovery

Met Warner Bros. Discovery is GroupM een strategisch partnerschap aangegaan om schrijvers, creatieven, producers, directors en studio’s te ondersteunen om ondervertegenwoordiging van slecht vertegenwoordigende groepen tegen te gaan. Onder de naam Diverses Voices Accelerator (DVA) is het de bedoeling dat verhalen en content worden gemaakt om een divers publiek aan te spreken, waarbij ook adverteerders worden betrokken. De content zal via de platforms (HBO Maxen Discovery+) alsmede zenders van Warner Bros. Discovery beschikbaar worden gesteld. De content zal samen met GroupM Motion Entertainment worden geproduceeerd.

Deze herfst zal een eerste productie onder de naam Rebuilding Black Wall Street: Greenwood worden vertoond bij het Amerikaanse OWN. Mindshare, Wavemaker en EssenceMediacom zijn betrokken bij het initiatief met klanten als Domino’s en anderen.

Desgevraagd zegt Maiko Valentijn, CEO van GroupM in Nederland dat deze initiatieven internationaal zijn en aldus niet aparte Nederlandse navolging krijgen.

www.groupm.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.