Marketing Report
GumGum neemt JustPremium over

GumGum neemt JustPremium over

GumGum, een speler op het gebied van Contextual Intelligence Technologie, heeft het Nederlandse JustPremium overgenomen. JustPremium is een marktplaats voor rich media en video-advertenties in Europa. Met hun gecombineerde aanbod willen ze een uniforme oplossing worden voor het leveren van internationale Rich Media advertentie campagnes in contextueel relevante digitale omgevingen.

In 2025 zal er naar verwachting meer dan 412 miljard dollar worden uitgegeven aan Contexual targeting. Zowel GumGum als JustPremium hebben een aanzienlijke groei doorgemaakt door de snelle verschuiving van budgetten naar contextual targeting en meer impactvolle advertenties. In Europa verwacht GumGum circa 1,5 keer zoveel omzet te realiseren ten opzichte van 2020. Met de toevoeging van JustPremium versnelt GumGum haar groei en versterkt haar positie als strategische partner voor adverteerders en uitgevers.  Het eerste gecombineerde aanbod zal bestaan uit een nieuwe aansprekende in-content video-advertentie formaat, alsmede een in-content shoppable display advertentie. De contextual engine van GumGum, Verity, zal aan de basis staan van beide producten.

Phil Schraeder, Chief Executive Officer van GumGum: “Merken zijn op zoek naar een strategische partner met geaccrediteerde en bewezen technologie dat altijd en overal resultaat oplevert, zonder afhankelijk te zijn van cookies. We zijn van mening dat deze overname van ons een dergelijke partner maakt. Het draait allemaal om creativiteit, context en globalisering. Met die drie elementen, ondersteund door geavanceerde technologie, leveren we wat de consument wil in alle digitale omgevingen, met als resultaat een sterke campagne-ROAS voor onze merkpartners.”

Deze overname is een integraal onderdeel van de internationale groeistrategie van GumGum. JustPremium helpt A-merken om in contact te komen met meer dan 900 miljoen mensen in premium omgevingen. Door de krachten te bundelen met JustPremium verdubbelt GumGum zijn schaal in het Verenigd Koninkrijk en kan het bedrijf uitbreiden naar meer dan acht nieuwe markten, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland, België, Zweden, Denemarken en Mexico.

Eric Visser, CEO van JustPremium: “In de afgelopen 9 jaar hebben we een succesvol bedrijf opgebouwd dat is gebaseerd op het vereenvoudigen van het maken, kopen en leveren van impactvolle advertenties, met een portfolio van aansprekende video- en display advertentieformaten die op een wereldwijd netwerk van premium publishers draaien. Met GumGum kunnen we die visie nu verder uitbouwen door ons wereldwijde bereik te vergroten en onze creaties te koppelen aan een geaccrediteerde, toonaangevende contextuele engine. Hiermee kunnen wij nog beter voldoen aan de behoeften en wensen van adverteerders en publishers.”

JustPremium is een Europees bedrijf, met het hoofdkantoor in Amsterdam en wereldwijd ongeveer 150 medewerkers. De CEO van JustPremium, Eric Visser, blijft aan als president van EMEA voor GumGum en rapporteert aan Phil Schraeder, de CEO van GumGum. De organisatie en naam van JustPremium zullen in het merk GumGum worden geïntegreerd.

www.gumgum.com
www.justpremium.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.