Marketing Report
HEMA en Albert Heijn starten twee gezamenlijke pilotwinkels

HEMA en Albert Heijn starten twee gezamenlijke pilotwinkels

HEMA en Albert Heijn openen in 2019 twee pilotwinkels waar klanten zowel hun HEMA-als Albert Heijn-boodschappen kunnen doen. In twee stedelijke winkels van HEMA  komt een Albert Heijn met een volledig assortiment verse en houdbare producten.

HEMA maakte al eerder bekend de ambitie te hebben om te groeien door onder andere het aangaan van strategische partnerships, zowel in het buitenland als in Nederland. De pilot met Albert Heijn is een belangrijke en eerste stap hiertoe in Nederland. HEMA is bezig haar nieuwe strategische plannen vorm te geven en deze zullen in het voorjaar worden gepresenteerd.

Voor Albert Heijn is de pilot met HEMA een verdere onderstreping van de ontwikkeling van gemakswinkels en foodservice in centrumlocaties van grote steden om klanten nog beter te bedienen.

Tjeerd Jegen, CEO HEMA:"Ik kijk ernaar uit om de komende maandenverder invulling te geven aan onze pilot, om deze later dit jaar te lanceren. De groeistrategie van HEMA willen we ook in Nederland verder ontwikkelen met slimme, innovatieve concepten en partnerships. Ik ben ervan overtuigd dat we voor onze klanten hiermee het leven leuker, makkelijker en beter maken"

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: "Albert Heijn is blij dat we deze pilot kunnen aankondigen. Twee geliefde Nederlandse merken die op één locatie gaan samenwerken en beidezo dichterbij hun klanten komen te staan. De tijd van klanten wordt schaarser en gemak wordt steeds belangrijker. Daarom zet Albert Heijn steeds meer in op winkels in binnensteden met invulling die specifiek voor die doelgroep is, zoals Allerhande Kookt, tap to go en zelfscan.Ik kanniet wachten om later dit jaar deze pilotwinkels te openen. Maar eerst is er nog werk aan de winkel."

De specifieke locaties worden momenteel nog onderzocht en de details en exacte invulling worden de komende maanden nader uitgewerkt.

HEMA is vorig jaar overgenomen door Ramphastos Investments, het investeringsbedrijf van Marcel Boekhorn. Albert Heijn is onderdeel van het in 2016 gevormde Ahold Delhaize.

Zie ook [Forum] Ongevraagd advies aan Marcel Boekhoorn inzake de HEMA

www.albertheijn.nl
www.aholddelhaize.com
www.hema.net

Abonneer je op onze nieuwsbrief