Marketing Report
Beeldmerk Special Olympics Nationale Spelen 2020 onthuld

Beeldmerk Special Olympics Nationale Spelen 2020 onthuld

Topzeiler Bouwe Bekking heeft het beeldmerk van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag onthuld. Hij hees het zeil van de Volvo Ocean Race klompboot omhoog, waarop het beeldmerk was afgebeeld.    

Het Haagse beeldmerk is gekozen uit 40 inzendingen van Haagse kunstenaars met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Het winnende beeldmerk is ontworpen door Nlunga Nijanda, in samenwerking met sportmarketingbureau Sportvibes. Deze onthulling was de kick-off van de Special Olympics Nationale Spelen 2020, een tweejaarlijks nationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Voorafgaand aan de onthulling werden korte introducties gegeven door voorzitter Special Olympics Nederland Ruud Verbunt en voorzitter van Special Olympics Nationale Spelen 2020 Anja Overhoff.

Het logo van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 is opgebouwd uit de Haagse kleuren groen, oranje en geel. In het midden zijn juichende mensen te zien, afgebeeld in het Special Olympics vuur. Nlunga Nijanda, winnaar Haags beeldmerk, heeft gestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam, maar mede door zijn beperking is het moeilijk om een reguliere baan te vinden. Sinds enige tijd is hij vrijwilliger op AC Zwedenburg en helpt hij regelmatig mee aan ontwerp en lay-out projecten. Nlunga Nijanda diende zelf een verzoek in om mee te helpen aan het Special Olympics Nationale Spelen 2020 beeldmerk.

Nijanda: "Toen het zeil werd gehesen en we daar ons beeldmerk zagen, dat was echt zo gaaf! De andere ontwerpen waren ook mooi en daarom ben ik extra trots dat mijn ontwerp is gekozen. Ik kijk ernaar uit om mijn beeldmerk straks overal te zien!"

Anja Overhoff, voorzitter Special Olympics Nationale Spelen 2020: "Onze ambitie is dat heel Nederland weet dat de Special Olympics Nationale Spelen 2020 eraan komt. Dit prachtige logo met juichende mensen zal ons daarbij helpen!"

www.specialolympics.nl

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief