Marketing Report
Merkenbureau Globrands wordt onderdeel van United Playgrounds nieuws

Merkenbureau Globrands wordt onderdeel van United Playgrounds

Globrands is overgenomen door United Playgrounds. Samen met LiveWall, Wave, 100 procentEMAIL en Verve dragen zij bij aan het realiseren van de internationale ambities van de groep.

Globrands adviseert inmiddels 40 jaar bij de zoektocht naar een sterke merknaam. Van start-up tot corporate en van Amsterdam tot San Francisco: het bureau creëerde merken als Senseo, Thalys, Essent, Stellantis Groep, Actimel, Nouryon, Intel Optane, Geldmaat, DigiD en vele anderen.

Als voorzitter en co-founder van het Global Naming Netwerk in veertien landen, behoudt Globrands haar eigen naam en onafhankelijke positie in de markt. De expertise van United Playgrounds dient als toevoeging aan hun veelzijdigheid. Grote rebranding projecten zijn zo uit te breiden met diensten als identiteit, marketing, design en tech.

Playground for the remarkable

United Playgrounds lanceerde onlangs de internationale propositie Playground for the remarkable. Samen met de beste bureaus per segment focust het bedrijf zich op internationale, scroll-stoppende en moderne merken. In lijn met deze strategie zal United Playgrounds dit jaar de eerste stappen naar het buitenland zetten. Met Globrands als nieuwste toevoeging, versterkt de groep haar expertise op het gebied van strategie, naming en verbal branding.

Mike Dijkstra, oprichter en CEO van Globrands: “Globrands is marktleider op vlak van naamgeving en verbal branding. Door de aansluiting bij United Playgrounds wordt onze reikwijdte vergroot, terwijl wij hen helpen hun aanbod nog vollediger te maken. Binnen de grote branding-trajecten van de groep en de impact daarvan mag immers niets aan het toeval worden overgelaten.”

Diederik Breijer, oprichter en CEO United Playgrounds: “Met Globrands halen we de absolute top qua brand naming in huis. In een wereld waar dynamische merken constant op zoek zijn naar hun essentie en unieke plek, is een skill set die aan de basis staat van (nieuwe) merken, merkportfolio management en positionering gewild.

Globrands heeft als geen ander bewezen dit tot in de puntjes te beheersen en is niet voor niets al vele jaren de veelgevraagd adviseur voor velen in de markt. Door samen te gaan, kunnen we meer diepte geven aan onze diensten en onze groei versnellen.”

www.globrands.com

www.unitedplaygrounds.nl

Uitgelicht





Abonneer je op onze nieuwsbrief.