Marketing Report
Campagne over keuzemogelijkheden Donorregister

Campagne over keuzemogelijkheden Donorregister

De meeste mensen weten inmiddels dat de nieuwe donorwet op 1 juli 2020 is ingegaan. Wat zij vaak niet weten is dat er meer keuzes zijn dan alleen ja en nee. Om ervoor te zorgen dat nóg meer mensen hun keuze invullen hebben D&B, Open Now en TBWA\NEBOKO (DOT) voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een vervolgcampagne ontwikkeld over de vier keuzes in het nieuwe Donorregister.

De campagne start met de vraag: Wat vult Nederland in op donorregister.nl? Vervolgens zien we veel verschillende vrienden én familieleden die elkaar hun persoonlijke keuze vertellen. De uiteenlopende reacties maken duidelijk dat er vier keuzes zijn; ja, nee, ik wijs iemand aan die na mijn overlijden de keuze maakt, of mijn partner beslist. 

Suzanne Koning, campagnemanager DPC: “Met deze campagne willen we vooral de nadruk leggen op de vier keuzes in het Donorregister, dus ook de mogelijkheid om de beslissing over te laten aan bijvoorbeeld je partner. Het maakt niet uit wat je keuze is, als je hem maar invult. Iedereen die geen keuze maakt komt in het nieuwe Donorregister met 'geen bezwaar tegen orgaandonatie’.”

De campagne bestaat uit een televisie- en radiocommercial en online uitingen met meer mensen die hun keuze in het nieuwe Donorregister delen. Daarnaast zal de campagne te zien zijn in regionale dagbladen, trams, achterkanten vrachtwagens en (D)OOH.

De campagne is deze week gestart.

Credits

Opdrachtgever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport & DPC | Bureau: D&B, Open Now & TBWA\NEBOKO (DOT) | Productie: Hazazah (Victor Vroegindeweij) | Media: Initiative

www.tbwa.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.