Marketing Report
House of Treats ontwikkelt Nederlandse campagne voor Belgische merken Cent Pur Cent en i.am.klean

House of Treats ontwikkelt Nederlandse campagne voor Belgische merken Cent Pur Cent en i.am.klean

Het Amsterdamse adviesbureau House of Treats heeft voor de Belgische merken Cent Pur Cent en i.am.klean de go-to-marketstrategie ontwikkeld op basis van onderzoek onder zijn community van meer dan 2500 jonge Nederlandse consumenten.  

Beide merken van onder Rigorgeous van Caroline Rigo en is één van de grootste spelers in de Belgische beauty scene.

De bedoeling is dat de merken ook de Nederlandse Millenials en Gen-Z’ers bereiken.

De Nederlandse blik op beauty

House of Treats is doelgroepspecialist en heeft een community van meer dan 2500 leden; early adopter Millennials en Gen-Z’ers.

Voor het onderzoek werd de boxmethode van House of Treats ingezet: 500 vrouwelijke members ontvingen een luxe box gevuld met een van de twee cosmeticamerken.

Zij probeerden thuis de producten uit en gaven via een onlinevragenlijst feedback over het merk, maar ook antwoord op vragen over algemeen gedrag en voorkeuren rondom beauty.

De onderzoeksfase leverde gelijk aandacht op via social media: veel leden deelden spontaan stories en posts over hun ervaring met de beautymerken.

Go to marketstrategie

Deze insights, aangevuld met desk research, vormden de basis voor de go-to-marketplannen voor Cent Pur Cent en i.am.klean. House of Treats leverde een rapport op met analyse van de data en een concreet plan van aanpak voor de launch.

Caroline Rigo, oprichter van Rigorgeous: “Ook al spreken Belgen (Vlamingen) en Nederlanders dezelfde taal, toch zijn er veel verschillen in hoe we naar gezonde make-up kijken. Voor de ene is dat duurzaamheid, voor de andere hypoallergene make-up. Door het onderzoek te doen met echte, authentieke Nederlandse dames, zijn we tot waardevolle inzichten gekomen die onmiddellijk toepasbaar zijn.”

Fleur Ditzel - Runhardt, opricchter en Managing Director van House of Treats: "We zijn vereerd dat we 2 prachtige Belgische merken mogen ondersteunen om de Nederlandse markt te veroveren. In deze samenwerking kunnen we door middel van onze unieke methode van community building in combinatie met onderzoek, direct efficiënt en doortastend te werk gaan.”

www.houseoftreats.nl

www.rigorgeous.be

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief