InHolland en Future Facts lanceren minor Artificial Intelligence in Business

InHolland en Future Facts lanceren minor Artificial Intelligence in Business

Dit voorjaar is de minor Artificial Intelligence in Business bij InHolland van start gegaan. Deze minor is het antwoord op de stijgende marktbehoefte naar afstudeerders Business & Informatie Management met kennis en ervaring op het gebied van data en technologie.

De minor is speciaal voor InHolland ontwikkeld in samenwerking met Future Facts, die sinds de oprichting in 2016 de AI-partner is voor grote top drie spelers in de markt zoals PostNL, ANWB en KLM. De kennis en expertise die hierdoor worden toegevoegd, inclusief best practices uit de praktijk, zorgen voor een gevarieerd en afwisselend programma.

Artificial Intelligence (AI), zowel voor overheden als het bedrijfsleven

Er zijn legio toepassingen die reeds gebruik maken van een vorm van AI. Voor commerciële organisaties is het van groot belang om niet achter te blijven ten opzichte van de concurrentie. De uitwerking kan liggen in het efficiënter inrichten en verbeteren van bestaande processen (denk aan het verlagen van retourzendingen bij retailers), het kunnen maken van realistische scenario’s om beleid op te maken (denk aan de impact van corona op bestaande dienstverlening) of op basis van Data Insights te werken aan innovatieve, nieuwe producten of diensten. Ook zien we AI-toepassingen steeds vaker toegepast worden aan mediabureau zijde. Voor autoriteiten is het een middel om bijvoorbeeld criminaliteit te bestrijden. Dit zijn maar enkele voorbeelden van toepassingen.

Het geleerde direct in de praktijk brengen

Onderdeel van deze minor is een bezoek aan het hoofdkantoor van Future Facts, alwaar ze in een rollenspel een interview houden met een gefingeerd directielid van een organisatie met een bedrijfsvraagstuk. Deze uitkomsten, die worden aangevuld met een synthetische dataset, dienen de studenten om te zetten in een stappenplan. Deze case herbergt verschillende leerelementen: zo leren ze werken in teams en taken te verdelen, maar ook data te analyseren, te interpreteren en te vertalen naar een onderbouwd advies

Adil Bohoudi, oprichter Future Facts: "De ontwikkelingen binnen Artificial Intelligence volgen zich razendsnel op. Wij zien het als onze missie om ieder bedrijf in staat te stellen duurzaam impact te maken met AI. Dit doen wij door het delen van onze AI-expertise en het bieden van executiekracht om de verandering naar een data gedreven organisatie daadwerkelijk te maken. Het in een vroeg stadium betrekken van de volgende generatie zien wij als een belangrijk onderdeel hiervan."

www.futurefacts.nl

www.inholland.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.