[Interview] Ashwin Murli: MIX is een bureau waar alles draait om het idee

[Interview] Ashwin Murli: MIX is een bureau waar alles draait om het idee

In de aanloop naar de bekendmaking van de Reclamebureau100 tijdens het M100 Event op woensdag 7 december in de Kromhouthal Amsterdam houden wij een serie interviews met genomineerden. Wij spreken Ashwin Murli, mede-oprichter en Head of Creative bij MIX.

Kun jij MIX introduceren?

MIX (2020) is een bureau waar alles draait om het idee. Pas als we de kern van een idee hebben omgeschreven gaan we kijken naar middelen en alle andere zaken die bij productie en distributie horen. We zitten met z'n 11'en in ons clubhuis op de Spuistraat, waar iedereen die creativiteit een warm hart toedraagt welkom is.

Wat voor jaar is 2022 voor MIX?

2022 is voor ons het jaar van puberen. We zijn geen kleintjes meer, maar we zijn ook nog niet volwassen. Grotere klanten, meer mensen en het allerbelangrijkste: de cultuur behouden.

Wat kan MIX dat andere bureaus niet kunnen?

De vraag achter de vraag achterhalen en daar samen pure creativiteit op loslaten. Wij bedenken dingen die nergens anders worden bedacht.

Het is 2022. Een klant belt. Wat wil deze?

Onze klanten willen bestaande dingen verkopen of nieuwe dingen verzinnen die ze daarna kunnen verkopen. Een simpel ABC'tje dus; Advertising, Branding, Content.

Is er met zoveel focus op data niet te weinig aandacht voor creatie en merkbouwen?

Zeker. Mensen zoeken van nature naar zekerheden en we maken onszelf vaak wijs dat we ons een weg naar de top kunnen optimaliseren. Data is voor ons een belangrijk ingredient, maar zal (bewust) nooit het hoofdgerecht worden.

Wordt het al wat met de metaverse? Ik bedoel: vragen klanten ernaar, doen ze projecten?

We volgen de ontwikkelingen en als iemand bij ons een kloppend idee kan bedenken wat een plek heeft in de Metaverse, gaan we gelijk mensen bellen die de productieskills hebben om mee samen te werken. Maar ik acht die kans heel klein, de technologie staat in de kinderschoenen en alle ervaringen die we hebben gehad zijn tot nu toe teleurstellend geweest. En nee, gelukkig zijn onze klanten verstandig genoeg om eerst andere dingen op orde te brengen ;)

Wat is het laatste nieuws?

We deden voor het eerst mee aan ADNIGHT en dat was geweldig. Volgend jaar gaan we nog gekker. En deze week begint Celine Poulussen, onze nieuwe Head of Content, yaaaaay!

www.workwithmix.com


Lees ook:

[Interview] Bert Hagendoorn: Bureaus nog succesvoller maken, daar haal ik plezier uit

[Interview] Michael Versélewel de Witt Hamer (REVITALIZE): Wij maken de vertaalslag van zwevende gedachtes naar een scherpe merkpositionering

[Interview] Tamara Couperus (Crocodile Agency): Wij bieden creativiteit, we denken out of the box

[Interview] Gertjan Hafkamp over Ceci n'est pas un bureau

[Interview] Stefan Nuijten: Marketing gaat bij Fightclub altijd om winnen

[Interview] Michael van Kerkwijk (De Combinatie van Factoren): Mensen in beweging brengen met slimme creativiteit

[Interview] Teus Baars (NOSUCH): Energizing brands. Energizing people

[Interview] Rolf van Oostrum (0930 creative agency): We maken f#cking mooi werk

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.