Marketing Report
[Interview] Bas van Petten over Bambuu interview

[Interview] Bas van Petten over Bambuu

In aanloop naar de bekendmaking van de Reclamebureau50 op 9 maart 2022, publiceert Marketing Report een serie interviews met genomineerden. Vandaag spreken we met Bas van Petten, mede-oprichter en mede-eigenaar van Bambuu.

Kun jij Bambuu introduceren?

Bambuu organiseert doelgericht marketingbeleid voor Nederlandse groeibedrijven. Van strategiebepaling tot aansturing van alle stakeholders en uitvoering over het complete marketingspeelveld. Strategie -> Regie -> Actie

Wat kan Bambuu dat andere bureaus niet kunnen?

Lastige vraag, want ik wil collega-bureaus niet afvallen, maar wat ik meestal antwoord op deze vraag is dat Bambuu een proactieve benadering heeft. Wij pakken de handschoen op en vertellen de ondernemer of het MT wat er moet gebeuren en gaan dit ook regelen. Onze klanten vinden het fijn dat wij ze achter de broek aan zitten. Bij andere bureaus is dit helaas vaak andersom.  

Hoe ga je in 2022 als bureau de oorlog winnen?

Gewoon doen waar je goed in bent. Bureaus hebben het voordeel. De markt voor goede mensen is krap en marketing wordt steeds complexer. Je kunt niet meer een marketeer aannemen en denken dat hij of zij jouw marketing wel even gaat organiseren. Als deze duizendpoot al zou bestaan, waarom zou hij dan bij een mkb-bedrijf gaan werken? 

Waarom zou het beste talent bij jouw bureau komen werken?

De war on talent is on. Dat begint bij behoud van mensen (wij hebben zeer lage doorloop vergeleken met andere bureaus, mede omdat we extra veel aandacht besteden aan de mensen en werkomgeving), maar recruitment is niet meer even een vacature online zetten. Wij zijn continu op zoek naar goede mensen en besteden daar dus ook wekelijks tijd aan. Wij zijn bijvoorbeeld nu al in gesprek met de marketeer die over drie jaar bij ons komt werken. Dat weet diegene alleen nog niet...

Wat is het laatste nieuws?

We zijn druk bezig met de uitrol (laatste fase) van onze nieuwe brand identity, of zoals we in de kop van Noord-Holland zouden zeggen: huisstijl. 

www.bambuu.nl

Lees alles over het Media100 | Marketing100 Event 2022 van 9 maart hier

Marketing100 wordt gesponsord door

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.