Marketing Report
[Interview] Brian Hirman: iO heeft schaalgrootte maar is erg flexibel en lokaal aanwezig interview

[Interview] Brian Hirman: iO heeft schaalgrootte maar is erg flexibel en lokaal aanwezig

In aanloop naar de bekendmaking van de Reclamebureau50 op 9 maart 2022, publiceert Marketing Report een serie interviews met genomineerden. Vandaag spreken we met Brian Hirman, Director M&A bij iO.

Kun jij iO introduceren?

Wij zijn iO: een groeiend team van talent dat end-to-enddiensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie, content, marketing en technologie werken we samen met onze klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren en toekomstbestendig verder te groeien.

We helpen klanten niet alleen om hun businessdoelstellingen te behalen, maar samen ontdekken én benutten we de eindeloze mogelijkheden – infinite opportunities – die een voortdurend veranderende markt biedt.

Wat kan jouw bureau dat andere bureaus niet kunnen?

iO beschikt binnen de Benelux over ruim 1500 experts op het gebied van strategie, creatie, content, marketing en technologie. We hebben schaalgrootte, maar zijn erg flexibel en lokaal aanwezig met onze campussen, waarvan we er vijf hebben in Nederland. Per opdrachtgever stellen we één team samen dat alle competenties bevat die nodig zijn om aan de behoefte van de eindgebruiker te voldoen. Een opdrachtgever hoeft dus niet langer meerdere agentschappen in te schakelen en te managen. Dit bespaart hem kosten, maar vooral tijd: die enige resource die we niet kunnen kopen, maar die wel grotendeels de concurrentiepositie van een bedrijf bepaalt. Dankzij onze aanpak wordt een klant wendbaarder en brengt hij sneller een nieuw idee, platform of campagne naar de markt.

Wat willen klanten van jouw bureau dat ze vóór corona nog niet wilden?

Onze maatschappij evolueert sneller dan ooit tevoren. En zelfs in onze industrie die traditioneel vooroploopt, is het harder werken dan voorheen om bij te blijven. De digitalisering heeft de wind in de zeilen en dwingt vandaag verandering af, wat kansen biedt aan zij die verder kijken dan het volgende kwartaal. Klanten verwachten steeds meer volwaardige oplossingen van hun agency partners. De domeinkennis nodig om deze geïntegreerde diensten te leveren, groeit echter exponentieel in vergelijking met het onmiddellijke potentieel. Een uitdaging zoals we zeggen.

Wat gaat digitalisering met jullie operatie doen in 2022?

De uitdaging die de digitale cultuur met zich meebrengt, beperkt zich niet tot de agency rangen. Maar komt eveneens tot uiting in de samenwerking met klanten en partners. Waar digitaal ooit begon als één lijn in een mediaplan, is het vandaag een transversale mindset van strategie tot productie. Maar zien we vele klanten - én bureaus - nog werken in silo’s tussen merk en performance, platform en business. iO heeft zich op die digitale versnelling goed voorbereid en zal er zowel voor onze mensen als voor onze klanten een speerpunt van maken om hier samen mee aan de slag te gaan. Onze missie advancing digitally together vat het goed samen.

Hoe ga je in 2022 als bureau de oorlog winnen?

Door vooral geen oorlog te voeren. We hebben het al zwaar genoeg in onze maatschappij de laatste jaren. Maar de partijen die flexibel genoeg én niet bang zijn om beslissingen te nemen, komen het best uit de crisis. Wij hebben twee dingen die in ons voordeel werken in deze situatie. Allereerst de grootte van ons bedrijf: we hebben een relatief groot bureau. Maar heel lokaal aanwezig en flexibel door zelfsturende teams. En als je een diversiteit aan klanten hebt, helpt dat. Ten tweede onze dienstverlening is end-to-end, full-service. Daar waar er bij een bepaalde servicelijn misschien wat minder vraag is, wordt dat ruimschoots gecompenseerd door een ander, veelal digitale, servicelijn.

Waarom zou het beste talent bij jouw bureau komen werken?

Talent staat aan de basis van heel veel opportunities. Daarom creëren wij een omgeving – met de campus als innovatieve broedplaats - waar talent kan opstaan, zich kan ontwikkelen, de ruimte krijgt, wordt geprikkeld én excelleert. iO beschikt over een campus in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven. In België vind je iO in Antwerpen, Gent, Herentals en Brussel. Bij iO heerst een creatieve en gemoedelijke sfeer die erg stimulerend werkt. Niet onbelangrijk: je werkt hier aan aansprekende, uitdagende projecten in een relaxte en mensgerichte omgeving. Iedere campus beschikt over faciliteiten als een restaurant, gym enzovoort. 

Wat is het laatste nieuws?

We hebben onlangs een mooie nieuwe campus geopend aan de Spaklerweg in Amsterdam! De diverse bureaus binnen iO komen daar samen en dus ook alle talenten van GUC Agency. Ondanks het feit dat ik met mijn huidige groepsfunctie binnen iO niet ben gebonden aan een campus of zelfs landsgrenzen, voelt de campus Amsterdam als mijn thuisbasis en ik zal er dan ook vaak te vinden zijn. Ik kijk er erg naar uit om daar met een hele diverse groep aan collega’s, klanten en overige relaties samen te werken en plezier te maken. Zelf mijn oude bruine kroegje die in het kantoor van GUC stond, is meeverhuisd naar de nieuwe campus. Kom gerust eens kijken op onze mooie campus. Iedereen is welkom!

www.iodigital.com


Lees alles over het Media100 | Marketing100 Event 2022 van 9 maart hier

M100 wordt gesponsord door

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.