Marketing Report
[Interview] Chiel den Otter over AirFryday-campagne Mora: iedereen heeft recht op een lekkere snack interview

[Interview] Chiel den Otter over AirFryday-campagne Mora: iedereen heeft recht op een lekkere snack

Mora en Alfred International lanceerden onlangs de AirFryday-campagne voor Mora. Hierin staan snacks voor de airfryer centraal. We spreken Chiel den Otter, Senior Brand Manager Retail bij Van Geloven over de campagne en de rol van airfryer-snacks in het assortiment van Mora.

Welke rol spelen airfryer-producten binnen jullie assortiment?

Steeds meer consumenten bereiden snacks in de Airfryer, sterker nog de meeste mensen die thuis diepvriessnacks bereiden, gebruiken een airfryer. De Mora Oven&Airfryer snacks vormen dus een steeds belangrijker onderdeel van ons assortiment.

Hoe belangrijk is de Friday in AirFryday? Mogen we vanaf nu alleen op vrijdag snacken?

De vrijdag is zowel in Nederland als België bekend als snackdag. Het is ook de dag dat iedereen de stress van de werkweek los kan laten en waarop het genieten kan beginnen. Met AirFryday combineren we dit inzicht met de emotie van het weekend. Zo creëren we een eigen moment, een feestelijk begin van het weekend met onze snacks. Maar uiteraard is iedereen vrij om AirFryday op een eigen moment te vieren. Cup-a-Soup drink je ook niet alleen om 4 uur.

Welke doelgroep hopen jullie met deze campagne aan te spreken?

Mora is een merk voor de happy many, iedereen heeft namelijk recht op een lekkere snack. Met deze campagne richten we ons iets meer op de millennial-doelgroep.

Hoe belangrijk is muziek in de campagne?

Essentieel. Onze campagne loopt op tv, radio, digitale audio en verschillende social kanalen waaronder TikTok. Muziek vormt de rode draad in al deze middelen. En natuurlijk klopt het thematisch. Bij een goed feestje hoort muziek. Voor de authenticiteit en de sfeer van de campagne kozen we voor een samenwerking met FeestDJRuud. Naast muziekproducent en performer is hij ook nog eens snackliefhebber. De airfryer staat standaard bij hem in de DJ booth!

Wat kunnen we nog verwachten van jullie in deze campagne? Misschien specifieke producten in zonnetje zetten?

AirFryday is geen eenmalige campagne, maar een communicatieplatform waar wij de komende jaren op doorbouwen. Zo staat bijvoorbeeld in zowel Nederland als in België onze always-on-content op social grotendeels in het teken van AirFryday. Wanneer er in de toekomst nieuwe Mora Oven&Airfryer-snacks geïntroduceerd worden, zouden deze ook onder de aandacht gebracht kunnen worden in een AirFryday-uiting.

Wordt deze campagne ook doorgezet in winkels in de vorm van aanbiedingen of acties?

In het eerste deel van de campagne richten we ons vooral op het bouwen van bekendheid van AirFryday en onze Mora Oven&Airfryer snacks. AirFryday heeft voor de toekomst echter alles in zich voor mooie doorvertalingen op de (digitale) winkelvloer.

Waarom verschillen de snacks voor de airfryer van die voor de friteuse?

De Mora Oven&Airfryer snacks hebben een receptuur en productiewijze die speciaal afgestemd is op de bereidingswijze in oven of airfryer. Dit wordt gedaan voor optimale kwaliteit, waaronder krokantheid.

www.mora.nl

www.vangeloven.com

www.alfred.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief.