[Interview] Ingrid Timmer (Storytel): Maak de consument duidelijk waar je merk voor staat

[Interview] Ingrid Timmer (Storytel): Maak de consument duidelijk waar je merk voor staat

In aanloop naar de bekendmaking van de Marketing100 op 9 maart 2022, publiceert Marketing Report een serie interviews met genomineerde marketeers. Vandaag spreken wij met Ingrid Timmer, Marketing Manager Nederland & België bij Storytel.

Wat voor jaar was 2021 voor Storytel?

2021 was voor Storytel opnieuw een mooi jaar waarin wereldwijd een groei van 22 procent in betalende gebruikers is gerealiseerd. Lokaal is ook zeker niet stil ezeten met de lancering van de Storytel Reader - een e-reader die exclusief bij Coolblue verkrijgbaar is - en de introductie van Storytel Student, waarbij studenten met een korting gebruik kunnen maken van Storytel en zo toegang hebben tot een wereld vol verhalen. 

Hoe kijk jij naar de ontwikkeling van influencermarketing?

Influencer marketing, mits juist ingezet, blijft ook in 2022 voor ons een tool om een nieuwe doelgroep kennis te laten maken met luisterboeken in het algemeen en Storytel in het bijzonder. Zomaar met een influencer samenwerken die geen fit heeft met je brand, niet je product ademt en waar geen logische link mee is niet alleen zonde van het geld maar kan ook afbreuk doen aan je merk. 

Blijft duurzaamheid voor merken ook in 2022 de trend?

Duurzaamheid is in mijn ogen geen trend maar iets waar iedereen - en dus ook merken - zijn/haar verantwoordelijkheid dient te nemen en zorgt om de negatieve footprint zo klein mogelijk te houden zonder de consument hier steeds van te overtuigen. Meer doen en minder voor de bühne keuzes maken. 

Waarmee kunnen media-exploitanten jou in 2022 blij maken?

Met nieuwe verrassende formaten en out of the box ideeën waarbij audio centraal staat .

Wordt branding in 2022 belangrijker dan ooit?

Branding is en blijft belangrijk, ook in 2022. Specifiek voor onze markt: Hoe groter de markt voor luisterboeken, hoe meer spelers toetreden en hoe belangrijker het wordt om de consument duidelijk te maken waar je merk voor staat en om merkvoorkeur te creëren. Maar alleen branding is niet voldoende,

Wat ga je aan de bureaus waarmee je werkt in 2022 vragen wat je nog niet eerder hebt gedaan?

De meeste vragen zijn niet zozeer nieuw, maar ik denk dat het goed is om consequent de bureaus waarmee je werkt te blijven brieven op wie je bent, waar je heen wilt en hoe daar te komen. Innovatieve ideeën zijn altijd welkom (graag zelfs!), maar het is nog belangrijker om walk the talk te doen. Dus ik wil ze vooral vragen om kritisch te blijven en vragen te stellen. 

Wat zou elke marketeer in Nederland in 2022 moeten leren?

Voor mij blijft de uitspraak van schrijver Derek Sivers me bij: If it ain’t a hell yes, it’s a no. Dus ik zou marketeers willen uitdagen om in 2022 net dat stapje extra te doen, net die campagne nog iets ronder te maken, net nog even iets meer out-of-the-box te denken, net het anders te doen dan je concurrent en blijf de consument en zijn/haar behoefte centraal stellen. 

Wat is het laatste nieuws?

Komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe studio’s die wij aan het bouwen zijn waardoor we nog meer luisterboeken kunnen opnemen en nog meer (jong) talent over de vloer krijgen die de meest fantastische verhalen voorlezen. Persoonlijk kijk ik erg uit naar S2 van de Storytel Original Oorgasme die we met LINDA.meiden maken. Na het succes van afgelopen jaar belooft ook komende zomer heet te worden met opnieuw 20 spannende erotische verhalen gemaakt voor en door een jong publiek. 

www.storytel.nl

In Januari 2021 was Ingrid Timmer te gast in Marketing Report Radio. Luister dit interview hier


Lees ook:

[Interview] Pieter Kop (DAS): Ook voor juridische dienstverlening geldt dat toegang belangrijker is dan bezit

[Interview] Ruurd Neurink: Porsche omarmt met groot succes elektrificatie - niet de laatste keer dat wij de grenzen opzoeken

[Interview] Jorieke de Vries (Lidl): Ik zou niet snel een stand alone influencer-campagne optuigen

[Interview] Nienke van de Streek (ALDI): Voorkom dat je als marketeer in een marketing bubble terecht komt

[Interview] Ard Bossema (Grolsch): Media-exploitanten maken mij in 2022 blij met creativiteit en impact

 

Lees alles over het Media100 | Marketing100 Event 2022 van 9 maart hier

Marketing100 wordt gesponsord door

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.