Marketing Report
[Interview] Ivo Roefs over de (weder)geboorte van Schuberg Philis interview

[Interview] Ivo Roefs over de (weder)geboorte van Schuberg Philis

In aanloop naar de bekendmaking van de Marketing100 op 9 maart 2022, publiceert Marketing Report een serie interviews met genomineerde marketeers. Vandaag spreken wij met Ivo Roefs, Chief Marketing Officer van Schuberg Philis.

Wat voor jaar was 2021 voor Schuberg Philis?

Voor ons was het het jaar van de (weder)geboorte van het merk Schuberg Philis, de verborgen parel in tech. We hebben het opnieuw gepositioneerd en deze positionering overgebracht naar alle marketing van ons bedrijf, onze proposities, onze recruitment, en niet te vergeten de wellbeing van onze collega’s enzovoort. Het fundament is gelegd en nu kunnen we in 2022 starten met het verankeren en verder uitbreiden van onze positie in de markt.

Wat valt er op gebied van digitalisering voor marketeers te doen in 2022?

We hebben veel focus op het werven van data scientists en digital marketing (account based marketing). Dit zijn zaken die belangrijk zijn en heel belangrijk blijven de komende jaren. Datagedreven beslissingen zijn een belangrijke bron. Maar luister ook weer naar je intuïtie. Data zorgen voor suboptimalisaties, soms moet je radicaler zijn om grotere stappen te kunnen zetten.

Hoe kijk jij naar de ontwikkeling van influencermarketing?

Het was natuurlijk een enorme hype, mede omdat het voelde als oprechte marketing door mensen met een grote populariteit (bekend of expertise). Maar nu dit meer en meer mainstream wordt, beginnen mensen ook te beseffen dat dit commerciële deals zijn. Daarnaast zijn er merk-/influencer-samenwerkingen geweest die niet authentiek overkwamen, waardoor ze hun doel voorbijschoten. Influencermarketing zal langzaam groeien naar een normaal marketingkanaal. In dat geval zullen de data moeten uitwijzen hoe effectief ieder influencermedium voor een merk kan zijn.

Blijft duurzaamheid voor merken ook in 2022 de trend?

Ik denk dat dat nog een hele tijd een belangrijke trend blijft. Het is ook niet meer mogelijk om dit te ontkennen. We hebben er veel over gesproken en eerste initiatieven zijn er door merken al genomen. Echter, de eerste stapjes in een marathon worden nu pas gezet. Er moet nog heel veel gedaan worden voordat we echt duurzaam zijn als maatschappij en daarom zal het nog lang een trend blijven.

Wordt branding in 2022 belangrijker dan ooit?

Ik geloof oprecht dat bedrijven die heel consistent hun marketing inzetten over een lange periode en waar marketing verankerd zit in het leiderschap, het succesvolst zijn. Er zijn nog maar heel weinig bedrijven die het doen, terwijl bijna iedereen het wil of het predikt. En verwar marketing in dit geval niet met communicatie. De praktijk leert ons dat dit over een lange tijd consistent blijven volhouden enorm moeilijk is. Daarom zijn er zo weinig echte marketingcases vandaag de dag. Branding is dus altijd van essentieel belang geweest, maar wil je in dit tijdperk van enorme veranderingen en transities overeind kunnen blijven, ja dan kun je stellen dat het belangrijker is dan ooit.

Wat ga je aan de bureaus waarmee je werkt in 2022 vragen wat je nog niet eerder hebt gedaan?

Eerlijk gezegd niet heel veel anders, vanwege de consistentie waar we naar streven. Natuurlijk blijven we naar nieuwe dingen vragen, om altijd weer origineel en verrassend te zijn en daarmee impact te maken. Maar wel binnen de missie en strategie die we hebben.

www.schubergphilis.com/nl


Lees ook:

[Interview] Annette Reijersen van Buuren over de herpositonering van het merk Oranje Fonds

[Interview] Michel Tiggelman (Randstad): Geen digitale en offline doelstellingen, maar gezamenlijke inzet en resultaten

[Interview[ Caroline Henneman (Squla): in een onvoorspelbaardere markt is de kracht van je merk nog belangrijker

[Interview] Ries Bokken (Maxxium): Consumenten zullen juist meer waarde gaan hechten aan niet-digitale initiatieven

[Interview] Maarten Post (HORNBACH): Optimaliseren en verreiken van content staat hoog op de kalender


Lees alles over het Media100 | Marketing100 Event 2022 van 9 maart hier

Marketing100 wordt gesponsord door

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief