Marketing Report
[Interview] Jasper van Zandbeek: Wij willen de komende vijf jaar in omvang verdubbelen interview

[Interview] Jasper van Zandbeek: Wij willen de komende vijf jaar in omvang verdubbelen

Jasper van Zandbeek is eigenaar van Zandbeek. Wij spreken hem.

Kun jij Zandbeek introduceren?

Zandbeek werd in 1995 opgericht door mijn vader Willem. We begonnen als bureau voor corporate communicatie en pr, werden volwassen als contentmarketingbureau en groeiden uit tot wat we vandaag de dag zijn: een fanatiek familiebedrijf met award-winning creativiteit als kloppend hart.

Wat voor soort klanten trekt Zandbeek aan?

Wij richten ons op zowel non-profitorganisaties als commerciële dienstverleners en consumer brands. Opdrachtgevers met maatschappelijke impact en – bij voorkeur – een complex verhaal, product of dienst om te vermarkten. We werken momenteel onder andere voor klanten als verzekeraar Aon, Funda, NHA Thuisstudies, KPN Zakelijk, Rijkswaterstaat, Vebego, Waterschap Limburg en Zuyd Hogeschool.

Afgelopen jaar staken jullie veel energie in een herpositionering en rebranding. Wat zijn de resultaten?

Behalve heel veel goede reacties en nog meer nieuwe energie, ervaren we de afgelopen maanden ook bovengemiddeld veel interesse vanuit de markt. We hebben alleen al de afgelopen paar maanden vier nieuwe klanten mogen verwelkomen, waaronder Funda en Zuyd Hogeschool. En we verwachten snel opnieuw een aantal mooie klanten te kunnen melden. Met de sfeer zit het dus wel goed in Eindhoven!    

Wat zie jij als de belangrijkste trends in het contentmarketingvak?

De belangrijkste trend die ik zie is een negatieve trend, die nogal hardnekkig blijkt: verspilling. Er wordt namelijk nog steeds heel veel werk gemaakt dat de beoogde doelgroep nooit bereikt. Wij zien het als onze missie ervoor te zorgen dat de verhalen van onze klanten niet hetzelfde lot wacht als de overgrote meerderheid van alle commerciële content: onzichtbaarheid.

Waarin investeert Zandbeek om de komende jaren competitief te blijven?

De afgelopen jaren hebben we niet alleen geïnvesteerd in onze eigen bureaupositionering en branding, maar is ons bedrijf over de hele linie geprofessionaliseerd. Dan moet je denken aan zaken als HR, standaardisatie van werkprocessen, certificeringen en automatisering. Niet heel sexy allemaal, maar wel cruciale investeringen voor je bedrijfsvoering. En ook met een duidelijk doel voor ogen: we willen de komende vijf jaar namelijk in omvang verdubbelen en verder groeien naar een bureau met een income van zo’n 10 miljoen euro. We zijn ervan overtuigd dat we daarmee de creatieve kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening nog verder kunnen verbeteren. Voor ons vormen de komende jaren dus een spannend nieuw hoofdstuk in ons ondernemersbestaan, waar we veel zin in hebben.

Waarom willen de beste mensen in het vak voor Zandbeek werken?

Omdat de beste mensen goed gedijen in een fanatiek familiebedrijf dat bestaat uit creatieve verhalenvertellers en strategische wonderkinderen die samen regelmatig prijswinnend werk maken. Scherp op de inhoud, zacht op de relatie.

www.zandbeek.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.