[Interview] Judith Peters (Havas Lemz) over merken meer betekenisvol maken

[Interview] Judith Peters (Havas Lemz) over merken meer betekenisvol maken

In de aanloop naar de bekendmaking van de Reclamebureau100 tijdens het M100 Event op woensdag 7 december in de Kromhouthal Amsterdam houden wij een serie interviews met genomineerden. Vandaag spreken wij met Judith Peters, CEO van Havas Lemz.

Kun jij Havas Lemz introduceren?

Wij zijn een B Corp gecertificeerd creatief bureau en onze specialiteit is om merken meer betekenisvol te maken. Dat noemen we: creativity as a force for good. We helpen klanten met Wat ze zijn, wat ze doen en wat ze zeggen. Van brand identity en employer branding tot sterke, positionerende campagnes. Onze klanten zijn heel divers, maar de nadruk ligt steeds meer op organisaties die bij (willen) dragen aan een gezondere en gelukkigere samenleving.  

Wat voor jaar is 2022 voor Havas Lemz?

Shift happens was ons thema tijdens Adnight. Want de wereld om ons heen staat op zijn kop. Voor onze klanten, voor de klanten van onze klanten en voor ons. Dat merken we aan dilemma’s die klanten ons voorleggen. Als bureau zijn we ook volop in beweging. We verhuisden naar de Houthavens en werken geïntegreerd samen met Havas Media, het is nu echt een totaalpakket. Last but not least, 2022 is mijn eerste jaar als CEO van de club!  

Wat kan Havas Lemz dat andere bureaus niet kunnen?

Veel bureaus zeggen dat ze meaningful zijn, maar bijna nergens zit het in het DNA gebakken zoals bij ons, op een enkele uitzondering na natuurlijk. Al 20 jaar zet Havas Lemz creativiteit in om meaningful impact te creëren. Dat lukt ons omdat die propositie het juiste talent blijft aantrekken. Het is een intrinsieke motivatie van alle change agents hier in huis om klanten vanuit die overtuiging te helpen. Het is mooi om daar onderdeel van te zijn!

Het is 2022. Een klant belt. Wat wil deze?

De klant wil uiteindelijk maar 1 ding: betere business. Maar wel mét betekenis. In de manier waarop dat kan, bieden wij het verschil; consumenten zoeken steeds meer naar betekenis in organisaties en merken. De vraag is dus “Hoe gaan we ervoor zorgen dat de business gezond blijft met meer aandacht voor duurzaamheid, inclusiviteit en natuurlijk een oorspronkelijk merkverhaal?” 

Is er met zoveel focus op data niet te weinig aandacht voor creatie en merkbouwen?

Het is juist andersom. Data versterken ons verhaal. Onzekere tijden vragen om houvast. Vanuit data kun je laten zien wat mensen beweegt en de spannende (of dappere) keuze onderbouwen. Goed onderzoek en heldere data geven ons juist de ruimte voor een groots creatief idee. Ook ons Meaningful Brands onderzoek (red: onder 400.000 consumenten wereldwijd) laat zien dat de meerwaarde voor consumenten juist ligt bij goede creatie en bij duurzame merkbouw. 

Kunnen merken zich nog onderscheiden met een duurzaamheidspropositie?

Vergeet niet: je gaat onderuit bij nieuwe generaties als je het niet doet. Als je op lange termijn succesvol wilt zijn dan moeten wat je bent, wat je doet en wat je zegt in elkaars verlengde liggen. Duurzaamheid is een voorwaarde, geen doel. En je moet uiteindelijk de intentie waarmaken. Wie die intentie goed weet om te zetten in gedrag heeft nog altijd dat streepje voor. Ook onder dat streepje van die bottomline.

Wat is het laatste nieuws?

Dat is de lancering van Havas Rise, ons nieuwe in-house productieteam waarmee we transparant en superduurzaam produceren met meer kansen voor jong talent - voor én achter de camera. Het levert inclusiever, efficiënter en sterker werk op dat mooi aansluit op de huidige tijdsgeest. Want ook dat is positieve change.  

Verder kijken we, samen met bureau Duwtje, in volle verwachting uit naar de eerste Rijksoverheidbriefings. Kom maar door! 

www.havaslemz.com


Lees ook:

[Interview] Henri Lessing (Age Media): Op YouTube komt alles samen - search, storytelling, long-form content en nu ook shorts

[Interview] Roeland de Jong (Endeavour): Vanuit creativiteit en technologie halen wij het uiterste uit digitale marketing

[Interview] Ashwin Murli: MIX is een bureau waar alles draait om het idee

[Interview] Bert Hagendoorn: Bureaus nog succesvoller maken, daar haal ik plezier uit

[Interview] Michael Versélewel de Witt Hamer (REVITALIZE): Wij maken de vertaalslag van zwevende gedachtes naar een scherpe merkpositionering

[Interview] Tamara Couperus (Crocodile Agency): Wij bieden creativiteit, we denken out of the box

[Interview] Gertjan Hafkamp over Ceci n'est pas un bureau

[Interview] Stefan Nuijten: Marketing gaat bij Fightclub altijd om winnen

[Interview] Michael van Kerkwijk (De Combinatie van Factoren): Mensen in beweging brengen met slimme creativiteit

[Interview] Teus Baars (NOSUCH): Energizing brands. Energizing people

[Interview] Rolf van Oostrum (0930 creative agency): We maken f#cking mooi werk

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.