Marketing Report
[Interview] Marieke 't Hart (VROUW Magazine): Wij maken spraakmakende content die een beetje schuurt interview

[Interview] Marieke 't Hart (VROUW Magazine): Wij maken spraakmakende content die een beetje schuurt

Marketing Report maakt een serie interviews met hoofdredacteuren naar aanleiding van de publicatie van de Tijdschriften50. Marieke 't Hart, hoofdredacteur van VROUW Magazine en VROUW Glossy, steeg dit jaar van plaats 47 naar 45. We spreken haar.

Dag Marieke, kun je VROUW Magazine introduceren?

Nou, we maken met de redactie eigenlijk twee tijdschriften: VROUW Magazine zit elke zaterdag bij De Telegraaf en VROUW Glossy – die we ook weleens het dikkere zusje van VROUW Magazine noemen – verschijnt zes keer per jaar. Beide tijdschriften richten zich op dezelfde doelgroep: vrouwen die willen weten wat er allemaal speelt in de wereld en het (vrouwen)nieuws op de voet volgen.

Wat is de doelgroep van VROUW Magazine en welke kanalen zet je in om die te bereiken?

We mikken op de doorsnee Nederlandse vrouw, zeg ik weleens. Je vindt haar bij de Hema, de Ikea, op het schoolplein en bij jou in de straat. Onze strategie is vanzelfsprekend dat we het actuele nieuws eerst via onze online kanalen brengen en daarna rollen we het uit in print, via de pagina VROUW in De Telegraaf, VROUW Magazine en VROUW Glossy. Daar zul je dan eerder de achtergrondverhalen in lezen.

Wat willen en verwachten de lezers van jullie?

Spraakmakende content die een beetje schuurt. We schrijven veel over actuele zaken – we horen tenslotte bij een krant – maar wel altijd toegeschreven naar vrouwen. We schuwen daarbij geen enkel taboe. En we proberen de lezeres aan het denken te zetten. Bijvoorbeeld over het afschaffen van de bedenktijd bij een abortus: wat vind ík daar nu eigenlijk van? We hebben ooit een Mercur gewonnen voor onze serie Achter het nieuws, waarin vrouwen worden geïnterviewd die onlangs in het nieuws waren. Dat zijn vaak indrukwekkende, persoonlijke verhalen.

Wat doet VROUW Magazine wat geen ander tijdschrift doet?

Wat ik uniek vind aan ons tijdschrift is dat we ons niet specifiek richten op één leeftijdsgroep. Dat zie je bij alle andere bladen eigenlijk wel: het ene tijdschrift mikt op vrouwen van 30 tot 45 jaar en weer een ander blad specifiek op 60-plussers. Wij vinden leeftijd helemaal niet zo’n issue. We worden gelezen door vrouwen van 18 tot 88 jaar en daar ben ik heel erg trots op. Leeftijd zegt zo weinig. De ene vrouw van 45 heeft nog kinderen op de basisschool, terwijl de ander wellicht al oma is. En een derde is bewust single. Die zitten allemaal in een heel andere belevingswereld.

Welke producties van het afgelopen jaar ben je het meest trots op?

Op ons jubileumnummer afgelopen zomer, waarin we terugblikken op 15 jaar VROUW Magazine. Toen ik net bij VROUW begon moest ik op verjaardagen altijd het zaterdagse magazine bij De Telegraaf zeggen als mensen vroegen wat voor werk ik deed. Nu hoef ik dat nooit meer uit te leggen. Qua bereik staan we inmiddels in de top drie van de vrouwenbladen; elke week lezen 1,1 miljoen mensen het magazine. Ook hebben we in samenwerking met L’Oréal een heel mooi koffietafelboek gemaakt waarin we 100 inspirerende vrouwen uit binnen- en buitenland aan het woord laten over de lessen die zij van het leven hebben geleerd.

Hoe ver is VROUW Magazine met betrekking tot digitalisering?

Met onze website telegraaf.nl/vrouw bereiken we elke maand bijna 3 miljoen mensen. We plaatsen natuurlijk verhalen door uit het magazine en de glossy, maar we hebben ook heel veel unieke verhalen, rubrieken, columns en feuilletons. We zijn zeven dagen per week online aanwezig en zitten bovenop het laatste (vrouwen)nieuws. Daarnaast zijn we vanzelfsprekend actief op alle bekende socialmedia accounts.

Wat is het laatste nieuws?

Met onze podcast Zo doet zij dat, waarin we om de week een actueel onderwerp aansnijden dat vrouwen bezighoudt, timmeren we aardig aan de weg. We zijn nu aan het nadenken over hoe we deze nog breder in de markt kunnen zetten. En we hebben net een nieuwe columnist: Fidan Ekiz. Die wordt door onze lezeressen met veel enthousiasme ontvangen. Verder kan ik er nog niet te veel over zeggen, maar we hebben dus nog een heleboel leuke plannen!

Foto: Sasha Lambert

www.telegraaf.nl/vrouw

mijn.vrouwglossy.nl

www.mediahuis.nl

Lees ook:

[Interview] Barbara van Erp (Saar Magazine): 50+ maar nog lang niet dood

[Interview] Rens Muller: Innovatie zit in het DNA van zowel Bicycling als Runner's World

M100 wordt gesponsord door

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.