[Interview] Marije Benink: Food and Friends daagt thuiskoks uit om net een stapje verder te gaan

[Interview] Marije Benink: Food and Friends daagt thuiskoks uit om net een stapje verder te gaan

MarketingReport houdt een reeks interviews met partners van Value Zipper, de grootste onafhankelijke aanbieder van mediaruimte. Vandaag spreken we Marije Benink, eigenaar en oprichter van Food & Friends, het online platform met recepten voor gezellige avonden met vrienden of familie.

Kun je Food and Friends introduceren?

Een gelukkigere wereld door middel van plezier in koken én eten samen met vrienden en familie, dat is waar we voor staan. Op foodandfriends.nl vind je de lekkerste recepten van bekende chefs, kookboekenauteurs en andere professionele foodies. We willen alle thuiskoks van Nederland en België uitdagen om net een stapje verder te gaan dan ze normaal zouden doen. Met grootste uitpakkers voor diners met vrienden en familie, en doordeweekse recepten om je kookrepertoire flink mee uit te breiden. Ook houden we onze fans op de hoogte van de hipste hotspots, nieuwste initiatieven en geven onze foodexperts tips en tricks om nóg meer plezier te hebben in de keuken.

Wie is jullie doelgroep?

75 procent van onze doelgroep bestaat uit vrouwen, van wie 62 procent boven de 35 jaar. Onze websitebezoekers zijn op zoek naar inspiratie en zijn dol op snel en gemakkelijk. Ze zijn geïnteresseerd in achtergrondinformatie over ingrediënten en producten, en willen kwaliteit en verrast worden. Bovendien zijn ze bovengemiddeld geïnteresseerd in alles wat met eten en koken te maken heeft en besteden daar veel aandacht aan. Het merendeel ervaart koken dan ook als een hobby. Ze bezoeken naast de reguliere supermarkt (vooral doordeweeks) regelmatig speciaalzaken, markten en events waar niet-alledaagse producten te vinden zijn.

Wat ziet Food and Friends in de behoefte van de doelgroep?

Makkelijk en simpel zijn nog steeds de meest gezochte woorden als het gaat om online recepten. Wij willen laten zien dat dat heel goed gaat in combinatie met verrassend en nieuw. Net een stapje buiten je comfortzone stappen, waarbij Food and Friends je helpt zonder het ingewikkeld te maken. Misschien zelfs wel makkelijker! Tips, inspiratie en veel recepten zijn hierbij leading. In een handomdraai veganize je een gerecht, en heb je morgen een smakelijke lunch van een restje van je avondeten (met maximaal 5 minuten extra van je tijd).

Wat werkt bij de lezer?

Praktisch en op een simpele manier laten te zien hoe ze iets zelf kunnen maken, wat volledig aansluit bij hun behoefte. Een standaard pasta? Met vier mix-and-match-tips zijn ze geholpen, en eten ze niet week na week dezelfde pasta. Maar wel: week na week lekker! Jouw product kan hierin meegenomen worden, zodat jouw product in het kookrepertoire van onze volgers komt.

Wat maakt titel aantrekkelijk voor adverteerders?

We weten een breed publiek te bereiken dat veelal meer geld heeft om uit te geven aan producten en ingrediënten. En dit ook wil. Ze besteden tijd aan koken en zoeken informatie die ze kunnen toepassen in de keuken. Wij spelen daar op in en kruipen in de huid van de adverteerder: wat kunnen we doen om jouw merk een boost te geven? Waar ligt de behoefte, wat wil je bereiken en uitstralen, en hoe kunnen wij die koppeling maken met ons merk én volgers.

Hoe gaat Food and Friends om met branded content?

Uiteraard kijken we eerst hoe jouw merk past bij Food and Friends. Niet uit arrogantie, maar juist om jouw merk te laten aansluiten bij onze doelgroep en jouw budget goed in te laten zetten. Hebben we een match? De contentschrijvers, receptmakers en fotografen staan voor je klaar, wat we erna op onze site kunnen plaatsen – gekoppeld aan socialmedia-aandacht, voor een extra boost.

Daarnaast maken we ook (online en print) content voor bedrijven (white-label). Zo ontwikkelde we vorig jaar een kookboek voor een Aziatische groothandel, waarbij informatie en tips vanuit onze culinaire uitgevers- en contentachtergrond goed van pas komen. Van content tot vormgeving tot drukken, je kunt het bij ons neerleggen. Extra mogelijkheid: de content vertalen voor een bredere markt, in verschillende landen.

Wat is het laatste nieuws?

In deze onzekere tijden willen we iedereen laten zien dat je met relatief goedkope en simpele gerechten heel veel lekkers op tafel kan zetten. Het hele jaar door, en ook zeker tijdens de feestdagen (zonder dat je erop in hoeft te leveren). Een gelukkigere wereld door middel van plezier in koken én eten samen met vrienden en familie, daar draait het om. Meer dan ooit. Wil jij receptuur laten ontwikkelen, een op maat gemaakt kookboek als relatiegeschenk of branded content in de vorm van een online artikel? We zitten voor je klaar!  

Food and Friends wordt vertegenwoordigd door Value Zipper. Eén loket voor print, digital, social media, bioscoopfilms en sponsoring.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.