Marketing Report
[Interview] Michael Versélewel de Witt Hamer (REVITALIZE): Wij maken de vertaalslag van zwevende gedachtes naar een scherpe merkpositionering interview

[Interview] Michael Versélewel de Witt Hamer (REVITALIZE): Wij maken de vertaalslag van zwevende gedachtes naar een scherpe merkpositionering

In de aanloop naar de bekendmaking van de Reclamebureau100 tijdens het M100 Event op woensdag 7 december in de Kromhouthal Amsterdam houden wij een serie interviews met genomineerden. Wij spreken Michael Versélewel de Witt Hamer, Founder & Brand Strategist bij rebranding agency REVITALIZE.

Kun jij REVITALIZE introduceren?

REVITALIZE is een boutique rebranding bureau voor merken die meer relevantie, zichtbaarheid en succes willen. In de praktijk bedienen we bestaande (fusie)organisaties met sterke groeiambities. Wij helpen hen met het herpositioneren en visueel transformeren van hun merken, zodat ze de best mogelijke versie van zichzelf worden. Als je meer wilt weten over het ontstaan van het bureau dan is dat te horen in onderstaande podcast.

Wat voor jaar is 2022 voor REVITALIZE?

Leuk dat jullie dat vragen. Een jubileumjaar, want REVITALIZE is afgelopen september vijf jaar oud geworden. We hebben die mijlpaal feestelijk gevierd met opdrachtgevers en relaties op de 18e verdieping van de A'DAM toren bij A'DAM&Co. Bij het opstellen van de gastenlijst kwamen we tot de conclusie dat we ruim 50 merken hebben mogen revitaliseren in die jaren. Dus het was lekker druk die avond!

Wat kan REVITALIZE dat andere bureaus niet kunnen?

We hebben niet de illusie dat wij iets kunnen dat geen enkel ander bureau kan. Wel weten we dat we goed zijn in de vertaalslag maken van zwevende gedachtes en associaties in hoofden van opdrachtgevers over het merk naar een scherpe merkpositionering. Om die vervolgens concreet te maken en uit te dragen met een aantrekkelijke en unieke visuele merkidentiteit. 

Het is 2022. Een klant belt. Wat wil deze?

Als een nieuwe klant belt dan is het waarschijnlijk via een referentie. Veel nieuwe opdrachtgevers weten ons te vinden via bestaande klanten. Maar je vraag is denk ik of en hoe behoeftes van klanten dit jaar anders zijn dan eerder. Volgens mij verwacht de gemiddelde opdrachtgever nog steeds dat er goed geluisterd wordt, weinig fouten worden gemaakt en creativiteit wordt geleverd waar men zelf niet op zou zijn gekomen. 

Is er met zoveel focus op data niet te weinig aandacht voor creatie en merkbouwen?

Data is een prachtig middel om ongrijpbare of complexe dingen meetbaar en daarmee tastbaarder te maken. Ik heb niet het idee dat data daarmee creatie en merkbouwen naar de achtergrond drijft. Het is eerder een mooie aanvulling en zoals met zoveel dingen in het leven moet het gebruik van data in een creatief proces in balans zijn.

Kunnen merken zich nog onderscheiden met een duurzaamheidspropositie?

Ik denk niet dat een duurzaamheidspropositie als doel moet hebben om te onderscheiden. Het past bij de doelen en ambities van je merk of niet. Onderscheid valt wel in meer dingen te realiseren dan alleen je propositie. Maar dat het voor veel organisaties een trend lijkt om iets met duurzaamheid te doen, dat ben ik met je eens.

Wat is het laatste nieuws?

Tsja, dat moet onze 5 year anniversary zijn geweest. Een sfeerimpressie daarvan krijg je via de aftermovie.

www.revitalize.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief