[Interview] Michiel Klein Schiphorst (epidemie) over 2022: Make Love, not war

[Interview] Michiel Klein Schiphorst (epidemie) over 2022: Make Love, not war

In aanloop naar de bekendmaking van de Reclamebureau50 op 9 maart 2022, publiceert Marketing Report een serie interviews met genomineerden. Michiel Klein Schiphorst is Creative Director en eigenaar van epidemie en CelApp Media. We spreken hem over epidemie en marktontwikkelingen.

Kun jij epidemie introduceren?

Wij houden van ideeën. De energie van een groot idee kan iets moeilijks in één keer makkelijk maken. Het werkt aanstekelijk op elk niveau en zet mensen aan tot actie. Onze energie steken we in dit soort ideeën.

Wat kan jouw bureau dat andere bureaus niet kunnen?

Als creatieve ondernemers zijn we naast ons bureau ook ondernemer op andere vlakken en ontwikkelen we eigen producten en merken. Mede hierdoor begrijpen wij de business van onze klanten vaak beter.

Wat willen klanten van jouw bureau dat ze vóór corona nog niet wilden?

Ze willen nu nog liever langskomen bij ons op kantoor

Hoe ga je in 2022 als bureau de oorlog winnen?

Make love, not war.

Is er sprake van een creativiteitscrisis in de marketing industrie?

Is dat zo? Denk juist dat de huidige crisis heeft bewezen dat we met z'n allen enorm creatief zijn. Voor ons gevoel gaat creativiteit verder dan alleen een uiting. Het zit ook

het veranderen van processen, anders werken met elkaar en met klanten, snel kunnen schakelen en reageren op nieuwe regels, op een slimme manier produceren. Voorbeelden genoeg waaruit blijkt dat creativiteit uiteindelijk altijd het verschil maakt.

Waarom zou het beste talent bij epidemie komen werken?

Bij ons bureau is er geen gelaagdheid en draai je bij direct met alle projecten mee. Of je nou strateeg, creatief of account bent.

Audio zit in de lift. Hoe belangrijk is het dat merken een geluid hebben?

Misschien is het juist zo dat audio heel lang ondergewaardeerd is en dat het nu juist weer de aandacht krijgt die het verdiend. Al mijn hele carrière weet ik dat geluid net zo belangrijk is als het beeld.

Moeten marketeers in 2022 meer investeren branding?

Hier op kan ik niet anders dan hardop ja zeggen. Zeker in een versnipperd medialandschap is goede branding hetgeen dat alles bij elkaar houdt

Hoe kijk je naar de pitch cultuur in onze business?


Je ziet steeds meer verschillende soorten bureaus, thema, content, pr, data en media elkaar aanhaken in deze trajecten om zo met een zo compleet mogelijk verhaal te komen.

Pitches zijn onderdeel van ons vak en als je wint ook leuk. Wij geven (waarschijnlijk net als alle bureaus) de voorkeur aan om samen eerst een deelproject te doen en op basis daarvan te bepalen of er klik is.

Dat ligt voor ons gevoel dichter bij de werkelijke samenwerking.

Hoe ziet optimale samenwerking met mediabureaus eruit?

Het liefst sluiten we media (of zij ons) vroeg aan in ons proces, zodat je elkaar in een vroeg stadium kan versterken. Je ziet nog te vaak dat het twee losse eilanden zijn die los van elkaar opereren.

Wat komt er na purpose marketing?

Purpose wordt een beetje een container begrip. Consumenten gaan er simpelweg vanuit dat een merk er alles aan doet om te zorgen dat ze bezig zijn met een "betere wereld." Op welk vlak dan ook. Wellicht komt er een nieuwe trend waarbij merken zich wat minder politiek correct gaan gedragen, alles wat nog "mag en kan" tegenwoordig staat zo onder druk. En dit vertegenwoordigd vaak niet echt wat de massa denkt of zegt.

Wat is het laatste nieuws?

Ook al verdwijnt de pandemie, Epidemie blijft gewoon.

www.epidemie.com

Lees ook:

[Interview] Remco Dongor (Kapooow): Diversity & Inclusion gaat om meer omzet

[Interview] Dimi Albers (Dept): Onvoorstelbare vloedgolf aan investeringen in Metaverses

[Interview] Britt Hogenhuis (&agency) 2022 is het jaar van data, data en nog eens data

[Interview] Mark Schoones en Ashwin Murl: Purpose is een hygiënefactor, geen etalagestuk

[Interview] Budi Gonzalez de Chaves (Cheil): Wij zijn opvallend goed in sponsoring 2.0

Lees alles over het Media100 | Marketing100 Event 2022 van 9 maart hier

M100 wordt gesponsord door

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.