[Interview] Stefan Havik: DPG Media- en ex-Sanoma-merken versterken elkaar nu

[Interview] Stefan Havik: DPG Media- en ex-Sanoma-merken versterken elkaar nu

01-10-2021 13:44:54 | Door: Saskia van Weert | hits: 2415 | Tags:

Stefan Havik is Chief Data Officer van DPG Media. Bij Nederlands MediaNetwerk TV vertelt hij over de overname van Sanoma en over de plannen van het bedrijf in de strijd tegen de grote techreuzen.

Stefan Havik: “Ik heb binnen DPG Media drie verantwoordelijkheden. Als eerste data, maar ook de digitale advertentieomzet en de synergie op digitaal vlak tussen de mediamerken en de online services.

DPG Media is een bedrijf in beweging. We hebben een heel goed jaar gehad. De nieuwshonger van de consument hielp de consumentenmarkt heel erg. De advertentiemarkt stond onder druk, maar veert dit jaar weer op.

De integratie van Sanoma binnen DPG Media verliep aan de voorkant soepel. Als je kijkt naar de advertentiemarkt, hebben we de set-up van Sanoma gekopieerd en niet andersom. Aan de achterkant kostte dat meer tijd, daar zijn we nu nog mee bezig.

Een verandering is dat DPG Meida een grote sales force heeft, waardoor je meer directe campagnes verkoopt. We hebben lang nagedacht over de redactionele samenwerking. Hergebruik van content moet wel een voordeel bieden voor beide partijen en ze niet devalueren. We hebben nu een opzet waarbij merken elkaar versterken, achter een inlogmuur.”

Kijk dit boeiende interview hier:

www.dpgmedia.nl

Nederlands MediaNetwerk TV is powered by Quadia

Wij zijn een kleurrijke mix van bevlogen videomakers, producers, editors, developers en webcast operators. Met meer dan 15 jaar ervaring, een passie voor interactieve (live) content én slimme video technologie, produceren wij content en ontzorgen wij brands en bureau’s met maar één doel; creativiteit met maximaal resultaat.

In de digitale wereld kan videocontent niet zonder technologie en technologie niet zonder goede content is onze overtuiging. Alleen de combinatie met een forse dosis creativiteit zorgt voor vuurwerk.

www.quadia.com
www.nederlandsmedianetwerk.tv

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie