Marketing Report
[Interview] Stephan van Furth (MediaTest): Bij slim communicatieonderzoek staan de juiste mensen en technologie centraal

[Interview] Stephan van Furth (MediaTest): Bij slim communicatieonderzoek staan de juiste mensen en technologie centraal

Stephan van Furth is Managing Partner bij MediaTest, gespecialiseerd in media- en communicatieonderzoek. We spreken hem over zijn bedrijf en de MediaTestDag.

Kun jij MediaTest introduceren?

MediaTest is een no-nonsense bureau dat gespecialiseerd is in media- en communicatieonderzoek. Met een gedreven team van tien specialisten voorzien we onze klanten van strategische insights en adviezen. Veel van onze onderzoeken hebben als doel de (marketing)communicatie beter en effectiever te maken en de media-inzet te optimaliseren. Het gaat dan om onderzoek naar online en offline communicatiemiddelen (mobiel, digitaal, print en OOH) tot gehele campagnes en communicatiestrategieën. We gebruiken de nieuwste technieken, proberen altijd met creatieve oplossingen te komen en combineren dit met onze unieke benchmarks. Dit levert rapportages op die kant-en-klaar zijn voor intern doorpresenteren en het direct maken van concrete optimalisatieslagen.

Wat voor soort klanten trekt MediaTest aan?

We bedienen klanten in zowel non-profit, als in commerciële sectoren. We hebben een breed en mooi klantportfolio waar we trots op zijn. Top 500-adverteerders, zowel B2C als B2B, weten ons goed te vinden. Maar we zijn ook goed vertegenwoordigd in de sectoren media, banken en verzekeraars, retail, onderwijs, publieke sector en goede doelen. Voorbeelden van klanten zijn Rabobank, McDonalds, KLM, Gemeente Amsterdam, VGZ, Noordhoff, AVROTROS en het Rode Kruis.

Het is 2023. Een klant belt. Wat wil hij of zij van MediaTest?

Als bureau staan we dicht bij onze klanten en zijn we ons bewust van hun dagelijkse uitdagingen. Onze klanten weten dat we in no time een passend onderzoekstraject opzetten en uitvoeren en dat we elke doelgroep weten te vinden en bereiken. Snel schakelen dus, maar altijd met oog voor juist die aanbevelingen die een wereld van verschil kunnen maken.

Elk jaar organiseert MediaTest de MediaTestDag. Vertel!

Leuk dat je daarnaar vraagt. MediaTest is een bureau dat zich graag inzet voor organisaties met maatschappelijke relevantie, die het meestal met een klein budget moeten doen. Om hier ons steentje bij te dragen, organiseren we ieder jaar, rondom onze verjaardag, de MediaTestDag. Op deze dag voeren we binnen 24 uur kosteloos een volledig onderzoek uit voor zo’n organisatie of voor een sympathiek project. Iedere organisatie kan zich hiervoor aanmelden en via een interne poll maken we vervolgens een keuze. Hierbij staan drie criteria centraal: het moet maatschappelijk relevant zijn, sympathiek en uitvoerbaar in 24 uur. Zo’n dag is zeker hard werken, maar als team maken we er ook een gezellige tijd van. De afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld onderzoek uitgevoerd voor het Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting AAP, Naturalis, Stichting Steunouder Nederland, Stichting Jarige Job en Fonds Gehandicaptensport. Ik ben nu al benieuwd welke organisatie we dit jaar blij kunnen maken. Aanmeldingen zijn overigens altijd welkom.

Waarin investeert MediaTest om de komende jaren competitief te blijven?

Bij slim communicatieonderzoek staan twee pijlers centraal: de juiste mensen en technologie, waarbij het één niet zonder het ander kan. In beide investeren we dan ook flink. We zijn altijd up-to-date als het gaat om de nieuwste onderzoektechnologieën en organiseren geregeld pilots met nieuw ontwikkelde tools. Belangrijk om te doen en onze klanten vinden het leuk om hierin betrokken te worden en mee te kijken. Ook doen we er alles aan om een aantrekkelijke werkgever te zijn voor zowel jong talent, als doorgewinterde research managers. We hebben veel aandacht voor vrijheid in een functie, persoonlijke groei en het ontwikkelen van een eigen expertise in ons mooie vak. En in het kader van work hard, play hard: successen vieren wij met leuke, gezellige en sportieve activiteiten en de – inmiddels geliefde en beruchte – MediaTest-stedentrips.

www.mediatest.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief