Marketing Report
Intracto Groep neemt marketingadviesbureau Luon over

Intracto Groep neemt marketingadviesbureau Luon over

Intracto, de groep waaronder ook Nederlandse bureaus Have A Nice Day en Blue Web Solutions horen, neemt het marketingadviesbureau Luon uit Mechelen over. Daarmee voegt Intracto extra kennis op vlak van customer relationship marketing toe aan de groep. Ook het dochterbedrijf Raak, specialist in marketing automation, wordt door Intracto overgenomen.
 
Bij Intracto zullen na de overname in totaal 250 medewerkers komen te werken; bij Luon werken 50 mensen. De expertise van Luon bestrijkt het hele spectrum van digital, direct en social marketing, met relevante content en data als belangrijkste bouwstenen. Het bedrijf legt de focus op   interacties tussen merken en hun gebruikers, met strategieën die steunen op een doorgedreven data-analyse.
 
Dochterbedrijf Raak specialiseerde zich de laatste jaren in het combineren van data en content binnen de domeinen van marketing automation, inbound marketing en e-mailmarketing. Dankzij de overname komen er ook heel wat interessante internationale klanten als Unilever, Essity, Stichting Tegen Kanker, Upfield, Carglass en Alken Maes bij de groep.
 
Pieter Janssens, Managing Director van Intracto: “Luon is een logische aanvulling op onze groep. De 50 nieuwe collega’s brengen een enorme kennisverdieping en expertise op vlak van customer relations en performance marketing. Zo kunnen we de data van onze klanten nog slimmer beheren en er strategisch mee aan de slag gaan om zowel voor merken als hun gebruikers meerwaarde te creëren”.
 
Tim Karpisek, managing partner van Raak zegt hierover: “De voorbije jaren merkten we een duidelijke vraag van bedrijven om data en marketingcampagnes beter op elkaar af te stemmen. Daar kan je als bureau enkel een rol in spelen als je over voldoende expertise en technische slagkracht beschikt. Door tot de Intracto-groep toe te treden versterken we niet alleen onze huidige services, maar verbreden we ook ons aanbod.”

Mechelen wordt na 's-Hertogenbosch, Herentals (HQ) Antwerpen de vierde uitvalsbasis voor Intracto. Met de komst van Luon en Raak wordt de kaap van 250 experts gerond. Ook het voltallige management van beide bedrijven blijft aan boord. Zowel Luon als dochterbedrijf Raak blijven onder hun eigen naam opereren.

www.intracto.com
www.luon.com
www.raakbeleving.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief