Marketing Report
Jumbo neemt 17 HEMA’s over in steden

Jumbo neemt 17 HEMA’s over in steden

Jumbo zal komende jaren 17 HEMA-winkellocaties overnemen, voornamelijk in de steden. Daarnaast ontwikkelen de twee partijen op zes treinstations een gezamenlijk winkelconcept, waarbij Jumbo het foodassortiment verzorgt.

Verder gaan stapsgewijs alle Jumbo’s in Nederland en België HEMA-artikelen verkopen, onder meer kookgerei, tafelaankleding, theedoeken, glazen, feest- en seizoenartikelen en kaarsen. Tot slot treedt HEMA als co-sponsor voor een periode van ten minste vier jaar toe tot de wieler- en schaatsploegen van Team Jumbo-Visma. Beide bedrijven verwachten met deze ontwikkelingen elkaars activiteiten te kunnen versterken.

De overname van de HEMA’s zal de komende drie jaar in fases gebeuren. Het is de bedoeling dat de betreffende HEMA’s eerst in hetzelfde verzorgingsgebied een ander pand opent met de nieuwste winkelformule. Daarbij zouden geen banen verloren moeten gaan. Sterker nog: Jumbo verwacht meer werkgelegenheid. Voor de winkels betaalt Jumbo een niet nader genoemd bedrag aan HEMA. Dat geld gebruikt de retailer om de schuldenlast te verminderen.  

Ton van Veen, CFO Jumbo: “Het is heel mooi dat twee sterke Nederlandse merken elkaar op deze manier gaan versterken. Dit biedt voor ons allebei goede perspectieven om ons winkelnetwerk uit te breiden. Voor Jumbo met nieuwe winkels op gewilde stadslocaties en voor HEMA met een flinke toename van het aantal verkooppunten waar haar unieke huishoudelijke assortiment beschikbaar wordt gesteld. Het is geweldig dat we de samenwerking kunnen bezegelen met een sponsorcontract voor Team Jumbo-Visma. Dit maakt het fundament onder de unieke combinatie van deze sportploegen nog sterker.”

Tjeerd Jegen, CEO HEMA: “Vandaag zetten we belangrijke stappen voor de toekomst van HEMA, onze klanten en collega’s. We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Jumbo, die past in onze strategie om via partnerschappen onze marktpositie in onze thuismarkten te versterken. Onze oer-Hollandse merken passen goed bij elkaar en er is een duidelijke klik tussen HEMA en Jumbo. De mogelijkheden van onze samenwerking zijn eindeloos, van combinatiewinkels tot het verkopen van HEMA-artikelen via de winkels van Jumbo.”

www.hema.nl
www.jumbo.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.