Marketing Report
KNSB start campagne zonder ijsmeesters geen natuurijs

KNSB start campagne zonder ijsmeesters geen natuurijs

De KNSB is een campagne gestart om ijsmeesters te werven. De campagne is mede ontwikkeld door Banka Media.

Overal in het land dreigt een tekort aan vrijwilligers, die bij vorst zorgen voor goede en veilige natuurijsbanen. Schaatsbond KNSB wil daarom in samenwerking met Unox, een aantal natuurijsmeesters opleiden.
   
Rieks Poelman voorzitter van de sectie natuurijs bij de KNSB: “Schaatsen op natuurijs zit in het hart van de Nederlandse cultuur en staat zelfs op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Daarom is het belangrijk dat het behouden blijf. Zonder ijsmeesters, geen natuurijsbanen of veilige ijstrajecten.”

Erik Hulzebosch
, oud-kampioen schaatsen: “Het gevoel dat je krijgt als je voor het eerst op nieuw ijs staat, is magisch. Zodra er ijs ligt, staat het leven van elke schaatsliefhebber op z'n kop. Maar het moet wel allemaal goed geregeld worden. Natuurijs heeft mijn leven veranderd. Dat je er hooguit nog maar een paar dagen per jaar op kunt staan, maakt het extra bijzonder.”
    
Liane Lens-Bolk, Marketing Manager bij sponsor Unox: “Wordt het weer zo'n ouderwets koude winter? Het zou toch zo leuk zijn als we weer het ijs op kunnen, net als afgelopen jaar, verzucht, als merk onlosmakelijk verbonden aan de winter en partner van de KNSB.”

Unox heeft toegezegd voor de eerste 100 ijsmeesters in de dop het cursusgeld te betalen. Liane Lens-Bolk: “Voor ons is het vanzelfsprekend eraan bij te dragen dat er volop geschaatst kan blijven worden. Je wenst toch dat dit nooit verloren gaat. Geluk zit in zulke eenvoudige dingen. Genieten van je eerste moment op het ijs, met zn allen het ijs op en daarna bijkomen aan de keukentafel. Laten we hopen dat het weer kan deze winter.”
   
Pauline Siersma-van der Zant, ijsmeester bij natuurijsvereniging Leiderdorp: “Bij de KNSB zijn ruim 450 natuurijsverenigingen aangesloten: van skeelerbanen tot meren en plekken met open water in het bos. Voordat het gaat vriezen, moet er op al die plekken een team van opgeleide natuurijsmeesters en andere vrijwilligers klaarstaan om er een mooie ijsbaan van te maken. Dat moet in enkele dagen gebeuren, want de perioden van aaneengesloten vorst worden steeds korter. Dat vereist meer mensen en nieuwe technieken. Innovatie, daar is verjonging voor nodig. Niet die we doen het al jaren zo-mentaliteit.”

Jeroen Steenbergen uit het Drentse Odoorn: “Mijn generatie moet ook gewoon kunnen schaatsen. Daarom wil ik graag ijsmeester worden. Als de baan klaar is, met je maten een uurtje schaatsen en afsluiten met een borrel. Hoe mooi is het als ik daaraan bij kan dragen? Het is ook typisch Nederlands, h迠We zitten hier vlakbij Duitsland en zodra je de grens over gaat, zie je niemand meer op het ijs.”

Gemeenschapsgevoel
Robbert van Vliet, ijsmeester van ijsclub Siberia uit Utrecht:” Zodra er echt winterweer wordt voorspeld, begint het bij ons allemaal te kriebelen en met vrieskou is iedereen druk in de weer om een mooie laag ijs te creëeren. Dat is bij ons wel een dikke week werk. Het proces van het samendoen is wat het zo mooi maakt. Het is echt teamwork.”

Foto: Arie Kievit

www.knsb.nl
www.banka.nl

Uitgelicht





Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief